Капитал магазин – студентски веб сервис и часопис и Kапитал ИН, центар за учење страних језика, настављају да подржавају најуспешније младе људе. У оквиру јесењег циклуса пројекта „Education without borders“ за 2018. годину, расписан је конкурс за стипендирање најбољих студената и ученика средњих школа у Нишу. Рок за пријављивање заинтересованих кандидата отворен је до 20. августа.

Ако студираш у Нишу, ево стипендије за усавршавање!

Kапитал магазин нуди могућност најбољим кандидатима да уче стране језике потпуно бесплатно или по бенефицираним ценама. Упис је отворен за курсеве енглеског, немачког, шпанског и француског језика.

Kо може да се пријави?

У категорији студената, конкурс за стипендије је отворен за студенте основних, мастер и докторских студија на факултетима Универзитета у Нишу, као и за студенте акредитованих приватних факултета, који су током досадашњег студирања остварили минималну просечну оцену 8,50. Ваннаставне активности, учешће у друштвено-корисним пројектима и волонтирање биће предност приликом селекције кандидата. Ученици средњих школа који су у претходној школској години остварили одличан успех, могу да се пријаве и уђу у конкуренцију за стипендију. Резултати са такмичења, као и ваннаставне активности ученика биће узете у обзир приликом рангирања кандидата. У категорији ученика, уколико два ученика имају исти успех у претходној години и не могу се разликовати по основу резултата са такмичења, биће узети у обзир остварени успеси у свим претходним школским годинама.

Процес селекције

Сви пријављени ученици и студенти који испуњавају основне услове конкурса аутоматски остварују право на 15% попуста на редовну цену курса. Након завршетка конкурса, организациони одбор ће рангирати кандидате и одабрати најуспешније, који ће ући у финални круг селекције. Kандидати који уђу у финалну фазу биће позвани на интервју, а сви они ће самим доласком на интервју имати обезбеђену делимичну стипендију у износу од 30 до 50% попуста, у зависности од укупног броја додељених стипендија. Селекциона комисија Kапитал магазина ће на основу података из пријава и разговора са кандидатима донети одлуку о додели пуних стипендија. Одлука комисије је коначна, а сви кандидати ће благовремено бити обавештени о резултатима конкурса.

Рок за пријављивање кандидата: 30.07.2018 – 20.08.2018.

Пријављивање се обавља искључиво попуњавањем пријавног формулара.

У случају великог броја пријављених кандидата организатори ће ангажовати све расположиве ресурсе у циљу повећања броја одобрених стипендија. Најбољи кандидати ће добити пуне стипендије, које подразумевају бесплатно учење изабраног страног језика у периоду од октобра 2018. године до јануара 2019. године. Обезбеђена је минимум по једна пуна стипендија у категорији студената и ученика средњих школа и минимум пет делимичних.

Часови страних језика у јесењем циклусу 2018. године почеће од 1. октобра. Укупно трајање курса је четири месеца, а настава се одвија у групама, два пута недељно по 90 минута, радним данима у поподневним и вечерњим сатима. Прецизан термин почетка наставе биће дефинисан након завршетка уписног рока, а сви полазници ће бити благовремено обавештени.

Kонтакти за детаљније информације:

redakcija@kapitalmagazin.rs
kapital_in@yahoo.com
064/496-14-39
065/28-07-192

Извор: Капиталмагазин.рс

Leave a comment