Светски фестивал Земан, фестивал који негује музику насталу мешањем савремених музичких праваца са традиционалном музиком, биће одржан од 9. до 11. августа у Градском парку Новог Пазара.

Посети Фестивал

Прве ноћи фестивала наступиће састав Sevdah duende из Сарајева. Публика ће имати прилику да ужива у магичним звуцима фузије традиционалне босанке севдалинке и фламенка.

Друге ноћи фестивала биће одржано такмичарско вече на ком ће наступити осам најбољих извођача одабраних конкурсом уз пратњу ревијалног оркестра фестивала. Најбољи такмичари ће добити вредне новчане награде (прво место 500, друго 300 и треће 150 евра) као и професионални аудио/видео снимак наступа.

Треће ноћи фестивал ће угостити младог, талентованог Јусуфа Бркића, афирмисаног интерпретатора севдалинке уз пратњу на сазу, те трио Рахат из Београда, који негује традиционалну османску музику.

У склопу фестивала биће одржане и две музичке радионице на којима се остварује сарадња између младих талената и већ афирмисаних уметника и стручњака из области музике. Учесници радионица имаће прилику да стекну нове вештине које ће им даље помоћи у професионалном раду.

Фестивал Земан заснива свој концепт на промоцији истрајног ауторског рада, оригиналног израза и снажног извођачког потенцијала.

Фестивал се реализује уз подршку Града Новог Пазара, Културног Центра Нови Пазар и пријатеља из света медија.

Пријавите се на конкурс за певаче традиционалне музике и музике написане у маниру севдаха.

Позивамо све заинтересоване да пошаљу видео или аудио снимак у личној изведби заједно са основним информацијама на маил zemanfest@gmail.com најкасније до 20. јула 2018. године.

Песма коју кандидат пријављује мора бити искључиво из домена традиционалне музике или музике написане у маниру севдаха.

Стручни жири сачињен од академских музичара и естрадних уметника одабраће осам најбољих извођача који ће се представити у финалној ноћи, где ће истоимени жири оценити најбоље интерпретације.

Троје најбољих ће, осим прилике да наступају на фестивалу уз пратњу ревијалног оркестра фестивала, добити вредне новчане награде:

I место – 500€

II место – 300 €

III место – 150 €

За све учеснике који нису из Новог Пазара, организатор је обезбедио смештај са доручком и вечером, те путне трошкове.

Више информација на фацебоок страници фестивала.

Извор: Портал Млади

Leave a comment