Завршен је 18. по реду Egzit фестивал са посетом од готово 200.000 посетилаца који су током четири ноћи и дана прошли кроз фестивалске капије! Освојена титула европског шампиона синоћ је имала прославу достојну овог историјског успеха за изједначен дневни рекорд од 55.000 људи на Петроварадинској тврђави и досад највеће финале Еgzitа!

Exit photo team

За нон-стоп славље на свим бинама и еуфорију каква још није виђена лично су се побринули David Guetta, Martin Garrix, Alice Merton, Nina Kraviz, Joseph Capriati, Asian Dub Foundation, ZHU, Tale of Us, Asphyx, DJ Tennis, Red Axes, Elderbrook и бројни други! Овогодишње издање фестивала од старта је премашило досадашња захваљујући новој продукцији главне бине чију су публику већ од прве ноћи распаметили Migos, али и америчка рокерка LP, те арт-поп икона Fever Ray. Петак и суботу су обележили концерти реге краља Zigija Marlija, репера хитмејкерског додира Frencha Montane, историјски наступ диве бескрајног талента Grace Jones и сјајно расположени Ofenbach! Нови спектакуларни изглед и ове године приказала је мтс Dance Арена која је сва четири дана задржала пун капацитет до самог затварања уз техно икону Ričija Hawtina, електронског генијалца Macea Plexa, хоусе краља Solomuna и једну, једину и увек другачију, Ninu Kraviz, која је другу годину заредом затворила цео Egzit  уз гласне овације публике из преко 70 земаља света који су јој извукли и осмех и сузе на лице.

Традиционално експлозивна завршница Еgzit фестивала остаће урезана у памћење захваљујући плејади импресивних извођача и хитова, те су тако на главној бини, пре врхунског хоусе звука, нумере младе звезде у успону Alice Merton одјекивале Петроварадинском тврђавом на одушевљење посетилаца који су управо њен колосални сингл No Roots прогласили највећим хитом фестивала! Она је све уједно позвала да јој се придруже крајем августа на Sea Dance фестивалу, а заразна енегија младе рокерке представила је идеалну увертиру за спектакл најмлађег и двоструког добитника награде за најбољег светског ДЈ-а, Martina Garrixa! Публика је са одушевљењем дочекала добро познате нумере Animals i So Far Away, али и бројне друге у специјално спремљеним верзијама које су у стопу пратили светло, видео и бројни сценски ефекти. Громогласне овације проломиле су се главном бином када се на њу попео највећи од свих, неприкосновени владар топ листа и велики љубитељ Еgzit фестивала David Guetta! Уз највеће хитове из свог пребогатог опуса испоручио је завршницу које ће целе генерације младих препричавати још дуго, поручујући са главне бине: Egzite, волим те!

Извор: Портал Млади

Leave a comment