Да ли осећате како вас привлачи француски шарм? Добра вина и укусни сиреви вам звуче примамљиво. Желите да будете на бродској палуби док вас љуљушка таласање мора? Позивамо вас на камп у Француској.

Учествуј у волонтерском кампу!

Ile d’Aix је мало острво у Атлантском океану. Обележено прошлошћу препуном бројних поморских догађања, ово острво садржи пуно места испуњених историјом, једно од њих је и тврђава Лиедот која представља историјски споменик. Локална заједница овог острва организује различите активности током целе године како би учинила да ово место оживи и покаже све своје лепоте. Тврђава обухвата три зида за шетњу која су захваљујући претходним пројектима реновирана и сада су безбедна места за шетњу на самој тврђави.

Циљ овог радног пројекта ће бити наставак рестаурације тврђаве Лиедот. Ту почиње магија, и сви они који маштају о свом личном замку имаће прилику да створе један. Волонтери на овом кампу ће бити обучени традиционалним техникама зидања, идентичним онима који су коришц́ени током изградње тврђаве Лиедот. Моћи ће да науче да препознају који камен се користи за изградњу, а који не, на који начин су сазидане тврђаве, и наравно да осмисли своју личну легенду о томе како је тај зид настао. Ако сте увек желели да за собом оставите нешто што ће трајати вековима, ово је право место за вас!

А сада мало више о месту где ћете живети три недеље. За почетак, где је то? У сред мора! 20км од Rochefort-sur Mer. И шта вас чека овде? Моћи ћете да уживате у неколико наутичких активности, као што су риболов и једрење са локалним клубовима, и да у потпуности осетите дух и историју овог малог места. За оне који чују зов морских сирена и виде себе како једре морима света, али и оне који уживају да лешкаре на сунцу док чекају да риба загризе мамац и обрадује их оброком који су сами уловили, овај камп је корак ближе остварењу снова. Поред тога, активности као што су вожња бициклом поред океана, одбојка на песку и још много тога су на располагању за откривање.

За крај, ако вас је ова прича бар мало навела да маштате о Француској и свему што вас тамо чека, усудите се и пробајте нешто ново, јер вас тамо чека цео нови свет о ком нисте ни сањали!

Где: Ile d’Aix, Француска

Када: 10.09.2018–01.10.2018.

Више информација на овом линку.

Извор: Портал Млади

Leave a comment