Омладински форум Власина је заједнички пројекат више десетина омладинских и студентских организација из Србије и Републике Српске који ће се трећи пут заредом одржати на Власинском језеру у периоду од 15. до 22. јула 2018. године. Форум ће окупити више од 800 учесника из Србије и око 50 учесника из 20 земаља са три континента.

Ускоро Омладински форум на Власини!

Своје учешће на Форуму потврдио је министар просвете Младен Шарчевић као и многобројни помоћници, државни секретари, професори, истакнуте личности из различитих сфера друштвеног живота Србије, док су пројекат подржали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство омладине и спорта, Канцеларија за Косово и Метохију, Установе Студентског центра у Београду и компаније као што су ЕПС, Телеком и други који за циљ имају јачање омладинске политике и подршку младима у њиховом развоју.

Покретач Форума је оснивач и председник омладинске организације „Уједињена Србија“ Валентино Поповић. „Форум Власина представља ново место окупљања активних младих из Србије и иностранства, па ће ове године поред домаћих учесника, форум примити и госте из Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Русије, Ирана, Египта, Италије, Марока, Немачке, Пољске, Индије, Македоније, Азербејџана. Будући учесници ће имати прилику да учествују у различитим едукативним модулима у оквиру којих су организована предавања и интерактивне радионице различите тематике, од предузетништва, локалног активизма, управљања пројектима, проналажења финансијера за реализацију својих активности, преко уметности, националне културе, медија, модерне технологије и спорта до безбедности, екологије и здравог начина живота“, истакао је Поповић.

На Форуму ће се обрађивати три модула:

1. Друштвена одговорност – У склопу овог модула учесници ће имати прилику да учествују у интерактивним радионицама на тему екологије, безбедности, спорта и спортског менаџмента, политичке културе, стилова здравог живота и популационе политике,

2. Предузетништво – У склопу предузетништва, учесници ће имати прилике да се упознају са изворима финансирања, комуникацијама и кризним менаџментом, маркетингом (брендирањем), креативном индустријом и селом 21-ог века,

3.Омладински активизам – Овај модул ће учесницима дати увид у лидерство, јавни наступ и комуникацији са медијима, јавно заговарање, омладинске иницијативе, писање пројеката и изворе финансирања, социјалне медије и умрежавање младих.

Извор: Портал Млади

 

 

Leave a comment