Директорка Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ђоковић, добитник је престижне награде за највећу иновацију у образовању која јој је уручена на WEBIT Europe 2018. Фестивалу који се одржава у Софији. Реч је о једном од најпрестижнијих европских догађаја који сваке године окупља глобалне пословне лидере, најбоље руководиоце компанија и најперспективније осниваче из света предузетништва.

Јелена Ђоковић добитник међународне награде за иновације у образовању!

Признање је Јелена Ђоковић добила у конкуренцији Естер Војцицки, члана Европске комисије за дигиталну економију и друштво, Дарина Маџарова, оснивача и директора стартапа Ucha.se, Стива Дана, ко-оснивача и директора компаније “Medical Realities” и Роберта Волкота, професора за иновације у “Kellogg Innovation Network”.

Настављамо даље охрабрени овом наградом, као потврдом да смо на добром путу и да свуда, широм Европе и света, има људи који деле нашу мисију и вредности – рекла је Јелена.

На конференцији, која траје 26. и 27. јуна, присутно је чак 7000 посетилаца из 100 земаља, међу којима су и шефови држава, министри, градоначелници и чланови Европског парламента, инвеститори, иноватори, научници, а у програму је уприличен и избор 200 најочекиванијих стартапова у Евопи.

– Похвалила бих организаторе догађаја, који окупља људе који мењају свет на боље, а све се одржава у Софији, граду који значи мудрост. Надам се да ћемо и ми бити у стању да направимо промене и иновације нашим пројектом “Dare to be Original” – додала је директорка NDF.

Жеља људи из Фондације је да деци из социјално угрожених средина омогуће да расту, да се играју и да се развијају у стимулативном, креативном и безбедном окружењу, истовремено учећи да поштују друге и брину о својој околини. У представљању Јелене Ђоковић, домаћин догађаја је истакао и да је она оснивач магазина Оригинал који пружа подршку младим људима да сањају и живе своје снове.

Извор: Портал Млади

Leave a comment