Свечано отварање Народног музеја у Београду под слоганом „Да ли се препознајемо“, уприличено је на Тргу републике, те је након 15 година реконструисана зграда коначно отворила врата многобројним посетиоцима.

 

Pixabay
Посети Народни музеј у Београду!

Свечаном отварању присуствовали су државни званичници, различите личности из сфере уметности и културе, као и многобројна публика. Церемонија отварања је почела видео-спотом у коме балетски играч Сергеј Колињин игра у Атријуму Народног музеја. Такође је изведен и мултимедијални програм, а хор Колибри је извео химну Србије „Боже правде“.

Без обзира на кишу која је падала, многобројна публика се окупила испред зграде Народног музеја, те је уживала у пројекцији на предњој фасади здања, где су грађани могли да виде ауторе и њихова дела која су изложена. То је био и први видео спектакл овакве врсте у нашој држави.

Директорка Народног музеја Бојана Борић Брешковић је на свечаности изјавила да је Музеј од свог оснивања сведок историје који је делио судбину народа. Она је рекла да је даншњом свечаношћу обележен свеукупан замах подухвата, који се дешава једном у нашим животима.

Улаз у Народни музеј је 30. јуна и 1. јула био бесплатан, док од 3. јула почиње уобичајено радно време.

Извор: iSerbia

Leave a comment