Научно‐технолошки парк Београд покреће први Летњи стартап студентски камп 2018, који ће бити одржан у инспиративном простору комплекса НТП Београд у периоду од 10. до 13. јула 2018. године.

Летњи стартап студентски камп 2018

Намењен је студентима свих образовних профила, старости од 18 до 26 година, који имају жељу да се упознају са стартап светом, процесом креирања иновација, као и да упознају своје колеге и колегинице са других факултета. Студенти подељени у 10 мултидисиплинарних тимова развијаће своју креативност, предузетничка знања и вештине кроз одговор на један од изазова које тимски одаберу.
За учешће на кампу довољна је ваша жеља да закорачите у стартап свет и воља да стручно напредујете! Није
потребно да имате свој тим или да већ имате пословну идеју. До ње ћемо доћи заједно на кампу.
Програм кампа обухвата предавања и интерактивне радионице које уводе у процес креирања пословних идеја, развоја LEAN пословног модела – са акцентом на дефинисање проблема & решења, дефинисању профила & сегмента купаца, конкуренцији & тржишту, као и развоја вештина неопходних за мапирање и развој потенцијалних пословних прилика.
Постављени изазови имаће шири друштвени контекст и биће усмерени на побољшање живота у заједници, а тимови ће на иновативан начин решавати неке од проблема које сами уоче у оквиру изабране области. Кроз креативне радионице и тимску сарадњу, студенти ће имати прилику да се опробају у креирању стартап идеја одговарањем на задате изазове, као и да постану млади лидери који ће утицати на промене у нашем друштву.
Поред учења и рада, биће организована спортска такмичења и неформална дружења на којима ће студенти имати прилике да се упознају и друже са представницима компанија НТП Београд.
Позив је отворен до 30. јуна 2018. године. Критеријуми за избор учесника кампа ће бити креативност, мотивисаност и година студирања (предност студентима виших година основних студија, мастер и докторских студија). НТП Београд снажно подржава и позива студенте СВИХ образовних усмерења да се пријаве на учешће у кампу.
Пријављени студенти ће бити обавештени о резултатима селекције путем мејла, најкасније до 4. јула 2018. године.
Учешће на кампу је без надокнаде. Камп ће бити реализован у поподневним часовима, током четири дана и
обавезан је за све регистроване учеснике. Најбољи тимови и појединци добиће сертификате о успешно обављеној обуци.
Програми Научно‐технолошког парка биће на располагању тимовима који буду желели да наставе са развојем својих идеја.
ПРИЈАВИ СЕ

Leave a comment