Поводом 45. интернационалног фестивала алтернативног и новог театра,  21. јуна 2018. године, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, на другој најавној конференцији фестивала, говорили су: Бојан Панаотовић, директор Културног центра Новог Сада и Симон Грабовац, селектор и извршни продуцент фестивала.

Посети овогодишњи Инфант!

Овогодишњи INFANT, у организацији Културног центра Новог Сада, биће одржан од 25. јуна до 2. јула. Бојан Панаотовић, директор КЦНС-а истакао је да селектор и извршни продуцент фестивала Симон Грабовац и група његових сарадника већ годинама предано и квалитетно раде свој посао.

– Захваљујући оваквим истрајним фестивалима и његовим прегаоцима, као и умешности екипе из Фондације „Нови Сад 2021“ и доброј организацији у КЦНС-у, имали смо плодно тло на којем се могло радити да би Нови Сад могао да постане европска престоница културе. INFANT  ћемо с поносом моћи да представимо свима који из Европе дођу у Нови Сад 2021. године да увеличају наше славље поводом европске титуле културе – рекао је Панаотовић.

Селектор Грабовац је подсетио да ће на овогодишњем фестивалу бити изведено 11 представа из Француске, Израела, Србије, Шпаније, Словеније, Македоније, Мађарске и Русије. Фестивал ће свечаном беседом отворити глумица Маја Митић, члан „Дах театра“.

Представе ће бити извођене на три локације: у Културном центру Новог Сада, Српском народном позоришту и Штранду.

У пратећем програму биће изведена четири разноврсна садржаја – Дијана Милошевић, суоснивачица „Дах театра“ који ове године обележава четврт века постојања, одржаће предавање – перформанс „25 чаша вина“.

Други програм у оквиру пратећих садржаја, према најави селектора Грабовца, кореспондира са основном идејом  INFANT -а „Нови театар и сценски покрет“ за повод има излазак књиге Маријане Финк Прпа. Уследиће и представа Тање Пајовић и на крају изложба „Нова позоришна парадигма“ Ефемер колектива.

У жирију фестивала, који ће науспешнијим учесницима доделити награде су: Јелена Мијовић, драматург у Атељеу 212, Иван Правдић, професор Академије уметности у Новом Саду и Весна Драгојлов која се бави граничним облицима електронске уметности.

Појединачне улазнице по цени од 500 динара и 300 динара (за студенте Универзитета у Новом Саду и организоване посете) у продаји су и могу се купти сваког радног дана од 11 до 13 часова у КЦНС-у, СНП-у и на местима где представе буду игране,сат времена пре извођења.

 

Leave a comment