Департман за архитектуру и урбанизам ФТН-а, уз подршку Мануал музеја заборављених уметности организује једнодневни догађај-изложбу “Кинеска четврт” на коме ће бити изложени радови студената треће године Архитектуре у четвртак, 21.јуна, од 18 часова, у просторијама Мануал музеја заборављених уметности, у Кинеској четврти.

 

Спреми се за изложбу ускоро!

У оквиру изложбе биће представљени резултати рада истоименог студио-пројекта, реализованог током 2017/2018. године, на предметима Архитектонско пројектовање 1, Урбанистичко пројектовање 1 и Архитектонско пројектовање 2.

Читав пројекат постављен је у средиште актуелних културних и урбаних политика града, које интензивно разматрају и експлоатишу простор Кинеске четврти. Управо зато, креативно истраживање и рад студената ослоњено је на релевантне развојне процесе културе и друштва, актуелне архитектонске и урбане стратегије, потребе институционалне и алтернативне културне сцене, садашње и будуће кориснике – привреднике и креативне раднике, а у циљу креирања и представљања просторних
интервенција осетљивих на јединствени карактер и амбијенталне вредности простора.

 

Leave a comment