Домови Сајмиште, Влаховић и Цар Лазар од понедељка имају нове телевизоре за студенте, захваљујући иницијативи Нови Сад – Омладинска престоница Европе 2019. 

Такмичење у стоном фудбалу

ОПЕНС 2019 је јуче (петак, 15. јун) организовао првенство у стоном фудбалу за студенте који су у новосадским студентским домовима, а као награду три најбоље екипе су освојиле телевизоре за своје домове. Студенти корисници домова Сајмиште, Влаховић и Цар Лазар победници су овог тамичења.

Студент медицине Душан Продановић из дома Сајмиште каже да има још годину и по дана боравка у дому и да је због тога одлучио да се бори за свој дом.

„Мислим да је превише добро да би било истинито, те да су зато мало оклевали сви са пријавом. Ми смо дошли из забаве, и ја још увек не верујем да се добија ТВ“, узбуђено прича Душан.

Неке од њих је мотивисало и то што им ТВ који већ имају није довољан.

„Имамо јако мали телефизор у ТВ сали и много ми је драго што сам успео да допринесем да мој дом добије овако добру прилику“, објашњава Филип Млађеновић, студент из дома Цар Лазар.

 

Координаторка ОПЕНСа за сарадњу са институцијама, Наташа Игић, каже да им је намера била да подстакну креативност код младих, али и да обезбеде једнаке прилике за све младе, посебно у области информисања.

У разговору са Управом студентског центра тражили смо најбољи начин да одлучимо која три од постојећих осам домова треба да добију телевизор. Одлучили смо да то ипак буде фер-плеј између студената, објашњава Наташа.

 

Победничке екипе које су својим домовима донеле нове телевизоре су „Дом Цар Лазар и царица Милица“, „Россонери“ и „Сајмиште 137126“. Већ у понедељак, телевизори ће бити испоручени на адресе Дом Сајмиште, Дом Влаховић и Дом Цар Лазар.

 

Leave a comment