Ако те је одувек привлачио рад са децом ово је права прилика за тебе! Овог лета у Румунији се организује камп на коме ће група од пет волонтера из целог света радити са тридесеторо деце узраста између десет и четрнаест година. Циљ је да деца из овог села добију прилику да упознају другу културу и да њима представе своју културу.

шест изборних програма
Можда је ово прилика за тебе!

То је уједно прилика да и волонтери и деца проведу две недеље комуницирајући на енглеском језику. Волонтери ће припремати активности за децу које ће им омогућити да кроз игру и едукативне радионице боље упознају неку другу културу и стекну идеју о мултикултуралности. Поред тога, потребно је учествовати у прављену видео материјала за сајт културног центра где се планира разговор са старијим мештанима о томе како је то село изгледало некад, а како сада изгледа.

Волонтери ће бити смештени у кући поред школе. Сами ће спремати доручак и вечеру од намирница које су обезбеђене. Ланч пакети ће бити подељени током активности са децом. У кући се налази купатило и кухиња али је потребно понети врећу за спавање.

Активности су планиране сваки дан (10-16 часова), уз изузетак од пар дана када су активности предвиђене увече. Последња два дана планирана су као време за евалуацију и обиласке оближњих места.

Где: Теисани-Олтени (100 км од Букурешта), Румунија

Када: 31.07.2018–13.08.2018.

Више информација на овом линку.

Извор: Портал Млади

Leave a comment