Француско-српска привредна комора (CCI) поново је расписала конкурс за Стартап акцелератор, програм бесплатне менторске подршке за стартапове и предузећа основана пре највише годину дана. Удружење француских компанија позива све заинтересоване тимове и предузећа да искористе ову шансу и пријаве се. 

Менторска подршка за ваш бизнис

Француско-српска привредна комора већ је реализовала овај програм прошле године, када су путем конкурса примљена два стартапа – Car:Go, мобилна апликација за наручивање ауто-превоза са возачем, као и PetGuards, онлајн платформа за чување кућних љубимаца. Током протекле године, осниваче ова два стартапа саветовали су генерални директори неких од највећих француских компанија у Србији, а добијали су менторску подршку када је реч о свим аспектима пословањима: правним, маркетиншким, финансијским и слично. Стартапи су ефикасном промоцијом увећали и своју видљивост, стекли већи број клијената и проширили број сарадника, наведено је у саопштењу CCI.

И ове године ће бити одабрано до три стартап предузећа или три тима које ће у наредних годину дана, бесплатно, саветовати директори и менаџери највећих француских компанија које послују у Србији, а са циљем да им својом експертизом, искуством, контактима и идејама помогну у развоју бизниса.

Управни одбор коморе чини 11 директора француских предузећа међу којима има и Француза и Срба, водећих људи компанија попут Schneider Electric, Suez, Lesaffre, Credit Agricole, Saint-Gobain Weber, PricewaterhouseCoopers, SADE и други. Одабрани стартапови аутоматски ће освојити и бесплатно чланство у Комори на период од годину дана.

На конкурс за Стартап акцелератор могу се пријавити сви стартапови који су основани пре највише годину дана и предузетници до 40. године старости, са пребивалиштем у Србији. Могу се пријавити и тимови до три особе, од којих је највише један страни држављанин.

Конкурс је отворен за пројекте из свих индустрија, с тим што организатори саветују да они обавезно на неки начин укључе дигиталне технологије и по могућству буду оријентисани на глобално тржиште.

Пријава се врши попуњавањем упитника на сајту Коморе где можете сазнати додатне информације.

Извор: Портал Млади

Leave a comment