Ако те је одувек занимало како изгледа организовање фестивала и шта је све потребно за такав догађај онда је ово прилика за тебе! Ломбардијски град Бреша годинама организује фестивал RADIO ONDA D’URTO уз помоћ међународне групе волонтера.

Волонтирај у Италији на организацији Фестивала!

Петнаест волонтера из целог света овог лета ће учествовати у припреми овог фестивала. Волонтери треба да припреме терен где ће се одржати фестивал, поставе штандове и помажу у активностима фестивала. Такође је потребно радити на одржавању простора и одвајању рециклажног отпада (лименке, пластична амбалажа,…). Волонтери треба да помажу учеснцима фестивала и усмеравају посетиоце. Поред наведених активности од волонтера се очекује флексибилност за додатна ангажовања.

Рад је организован у мањим групама и у сменама у договору са камп лидером. Када се фестивал заврши биће потребно склонити све и очистити простор због чега је предвиђено да се та два дана ради од 9 до 17 часова ( са паузама и ручком). У току фестивала највише ангажовања ће бити после подне када се очекује највише посетиоца. Сваки волонтер има два нерадна дана и слободно време када није његова смена. Пошто су овакви догађаји веома посећени и активности нису фиксне од волонтера се очекује флексибилност и спремност на адаптацију. Волонтери су смештени у културни центар који има више купатила. Неопходно је понети сопствену врећу за спавање. Фестивал није близу смештаја па ће бити организован транспорт за смене волонтера. Сва средства прикупљена на фестивалу улажу се у независну радио станицу која се залаже за слободу говора.

Ако себе већ видиш на овом фестивалу зграби врећу за спавање и low cost из Ниша за Милано за 60€.

Где: Бреша, Италија (близу Милана)

Када: 16.08.2018–29.08.2018.

Више информација на овом линку .

Извор: Портал Млади

Leave a comment