Сањаш о активном лету? Жеља ти је да упознаш и дружиш се са људима из целог света? Волео/ла би да своју омиљену дестинацију упознаш кроз очи локалног становништва? Верујеш да волонтирањем можеш променити свет?

Путуј и волонтирај!

Волонтерски центар Војводине ти нуди прилику да се пријавиш на неки од волонтерских радних и студијских кампова организованих у оквиру међународне мреже организација Service Civil International. Волонтерски кампови су краткорочни волонтерски програми који трају око две недеље, и на којима се окупљају људи из целог света. Они заједно раде и живе, размењују искуства и стичу нова, као и нове вештине и познанства, па и пријатељства за цео живот! То значи да уколико ово лето желиш негде да отпутујеш, то можеш учинити на потпуно нови и непоновљиви начин!

Услови учешћа:

Право учешћа на камповима имају сви, без обзира на образовање, струку и претходна искуства – потребна је само воља! Уколико не волите да путујете сами на камп се можете пријавити и са пријатељем/пријатељицом, партнером/партнерком, дететом, другим чланом породице, а неретко и кућним љубимцем! Битно је напоменути и да горња граница у годинама не постоји, док је минимална старосна доб за кампове у иностранству 18, а за кампове у Србији 16 година.

Трошкови учешћа:

Пријавна такса за камп износи 2000 или 4000 динара (у зависности од локације кампа), волонтери сами сносе трошкове превоза и визе, уколико је она потребна. Као накнада за рад обезбеђени су бесплатна храна и смештај као и неке слободне активности.

Све кампове које тренутно имамо у понуди можете наћи у онлине бази кампова .

Уколико имаш било каква питања посебно о року пријава за сваки камп можеш се обратити тиму Волонтерског центра Војводине на outgoing@volontiraj.rs или посети њихов сајт .

Волонтирај у иностранству и доживи незаборавно искуство!

Извор: Портал Млади

Leave a comment