Издавачка кућа “Корнет” и Булевар Боокс позивају вас на представљање збирке песама за певање једне од главних фигура музичке субкултуре код нас, члана бенда “Јарболи”, Бориса Младеновића – – у среду, 30. маја у 20 часова.

Дођи на промоцију књиге и свирку!

Све песме у збирци “Смешна мука” написане су за певање, тако да ћете бити и у прилици да присуствујете “давању живота” стиховима из збирке соло свирком, која ће се одржати у среду, 30. маја, у 20 часова. “Стихови Бориса Младеновића свјежи су иако су многи од њих стари и двије деценије. Заједно с глазбом Јарбола Борисови стихови су међу најбољим плодовима у повијести роцк анд ролла на овим просторима. Извучена из контекста, отргнута од глазбе као њезина природног окружења, поезија Бориса Младеновића је аутентична умјетност. Ти стихови функционирају и без глазбе. Једноставни су, непретенциознии, напросто, лијепи. Сматрам да могу комуницирати с публиком на једној другачијој разини него је то случај кад су ушушкани у глазбу”, каже о књизи Марко Томаш, уредник књиге.

“У свом новом животу живим као морнар далеко од Јарбола. Такав се лако препуштам поезији коју ми преписују доктори из прошлих живота. Након извјесног времена, препоручену лијек-књигу одлажем на стари стол од средњеамеричког дрвета. Схватам да ‘Смешна мука’ озбиљно пријети заузимањем оног битног мјеста на сталку поред главног кревета. Након тога се предајем сјећању на Јарболе који су ми у неким мрачним временима помагали да лоцирам сопствене руке и смишљам излазе. Уз њихов рокенрол сам изнова учио да плешем. Плес је потцјењена вјештина којој бисмо се сви требали озбиљније посветити. Посебно сада, кад су се мелодије одломиле од стихова који супростављени папиру настављају да живе најбољи рокенрол. Све што им треба су прсти Бориса Младеновића. И корице, које су, успут речено, одличне“, Мехмед Бегић, пријатељ књиге.

Leave a comment