Компанија Адриа Медиа Гроуп организовала је 17.05.  у хотелу Метропол , конференцију под називом “Енергетски ефикасна Србија” под покровитељством Министарства рударства и енергетике.

Конференција о енергетици

Учесници су се на конференцији усагласили да је до сада доста урађено у енергетском сектору, али да је и даље неопходно радити на имплементацији прописа. Они су се усагласили да је гас енергент 21. века, као и да би Србија требало да користи енергетске ресурсе које имамо у земљи.

Циљ конференције била је да се на једном месту окупе представници најважнијих институција и компанија које послују у области енергетике у Србији како би се скренула пажња на нека од најважнијих актуелних питања из ове области имајући у виду да је енергетски сектор кључан за укупан развој наше земље.

У три панела учесници су имали прилике да разговарају о тренутној ситуацији у енергетском сектору у Србији, где се данас налази наша земља у односу на регион, о правилима и прописима Европске уније, њиховом утицају на енергетски сектор, као и који су то енергенти будућности.

Присутне је видео поруком поздравио министар енергетике Александар Антић  који  је закључио да је Србија данас земља зелене енергије и да се до 2020. године очекују новине у овој области, као и да је циљ министарства и владе да се пројекти који се тичу енергетске ефикасности унапреде, а да је за то потребна велика подршка јавности.

Извор: Курир

Leave a comment