Уз само мало труда, испите у јунском року можеш да положиш као од шале.

јунски испитни рок
Што више испита даш у јуну, то ће лето дуже трајати!

Оно што олакшава чињеницу да се ближи јунски испитни рок, свакако је летњи распуст који нас након тога очекује. Време је да загрејемо столице како бисмо, са што мање обавеза, могли да се излежавамо на плажи или на градском базену, да се дружимо, да пронађемо хонорарни посао или да напросто уживамо са пријатељима и породицом. У наставку ти доносимо савете како да се припремиш за јунски испитни рок и како да започнеш лето са што мање преосталих испита.

 

  1. Не води се принципом – имам још рокова

 

Тачно је да имаш још рокова, али их је мало и питање је колико ћеш се заиста спремати за њих. Узми у обзир да долази лето и да вероватно нећеш имати много воље за учење. Труди се и учи јер ће рок брзо проћи и после тога ћеш бити слободан.

Овде пронађи које трикове можеш да користиш да би брже научио.

  1. Немој да одустајеш од испита

 

Погледао си у календар и схватио да је испит за 3 дана, а ти још увек ниси потпуно спреман? Немој да одустанеш и да не изађеш на испит. Ништа те не кошта да ипак изађеш и пробаш. Можда ћеш имати среће и положити са непотпуним знањем које имаш. Уколико, пак, паднеш, знаћеш да си макар покушао.

јунски испитни рок
И кад ти дође да полудиш – не одустај!
  1. Посвети се тежим испитима

 

Вероватно планираш да идеш линијом мањег отпора и да у јуну даш најлакше испите, али покушај обрнуто. Уместо најлакших, спреми најтеже испите и за следећи испитни рок остави оне који ти неће узети много времена, труда и живаца. У септембарском року ћеш себи бити захвалан због тога.

Питали смо новосадске студенте шта мисле о преписивању на испити – овде погледај шта су они рекли.

  1. Не допусти мозгу да прерано оде на одмор

 

Нормално је да већ сада размишљаш о лету и плановима које имаш. Међутим, немој да те то силно узбуђење омета у спремању испита. Немој да допустиш себи да не учиш или да не изађеш на испите јер си у расположењу када те је баш брига за све то. Запамти да је лето пред тобом и да ћеш дупло више уживати уколико себи оставиш мање обавеза за период после лета.

Како да брзо и ефикасно читаш градиво? Пронађи овде.

Желимо ти успешан испитни рок, а тек онда и сјајан провод у току лета! Срећно!

Ања Минић

Фотографије: Unsplash.com

Leave a comment