У Дому омладине 17.05.2018. године одржана је друга конференција о вршњачком насиљу у организацији Удружења “Друг није мета”.

Фото: SrbijaDanas
Конференција о вршњачком насиљу

Статистика каже да је свако четврто дете у Србији жртва неког облика вршњачког насиља, што је алармантан сигнал да морамо интензивно и активно да се бавимо превенцијом вршњачког насиља.

Удружење “Друг није мета”, се кроз многобројне активности од 2015. године бави едукацијом и превенцијом вршњачког насиља, а данас је у Дому омладине организовало Другу конференцију о вршњачком насиљу.

Конференцију је отворила Биљана Лајовић координаторка Јединице за превенцију насиља при Министарству просвете која је истакла значај ове конференције рекавши да је врло важно да се сви укључимо у борби против вршњачког насиља.

Први панел – вршњачко насиље од А до Ш

Учесници на првом панелу били су Драган Попадић, професор на Филозофском факултету, одељења за психологију, Драгана Ћорић доцент правних наука, председница Удружења “Родитељ” и професор Универзитета у Новом Саду, Смиљка Томановић професор на Филозовском факултету, одељења за социјологију. Модератор панела била је оснивач Удружења “Друг није мета” Александра Мартиновић.

Добро дошли у KIVa школу

Након првог панела присутнима се обратила доктор педагошких наука и интернационални КиВа координатор Мари Контио (Универзитет Турку, Финска)

Log out насиље

Након другог панела предавање је одржала Ана Мирковић, извршна директорка Института за дигиталне комуникације која је говорила о лог оут насиљу.

Други панел – примери добре праксе

На другом панелу учествовали су Биљана Кикић Грујић, правник и криминолог, Координационог тела за борбу против насиља у основнобним и средњим школама, Тијана Трајковић из “Центра за маме” и др Јелена Врањешевић, ванредни професор на Филозофском факултету, Одељења за педагогију. Модератор на другом панелу била је Ивана Миленковић.

Извор: SrbijaDanas

 

Leave a comment