ААааа фестивал се ове године одржава по други пут, а организатори најављују богатији програм са много награда и изненађења.

ААааа фестивал
Две локације, 15 активности – ААааа фестивал ове године још бољи!

Настао из самоиницијативе двојице другара да својим суграђанима понуде нешто несвакидашње, ААааа фестивал се први пут одржао прошле године и заинтересованим посетиоцима омогућио да се опробају у екстремним спортовима.

Ове године фестивал ће трајати два дана, 30. јуна и 1. јула, са укупно 15 активности, а локација ће бити од Бајк парка Буковац до Стражилова.

 

– Након што смо спровели анкету, одлучили смо да у програм уврстимо и оне активности које су грађани сами предлагали у великом броју. Тако ће ове године бити камповање, али осим екстремних и зелени спортови, јога, као и крав мага, односно самоодбрана – каже Страхиња Тијанић, портпарол фестивала.

 

Погледај како је фестивал изгледао прошле године.

 

Разлика у односу на прошлу годину је и пуштање змаја, а планира се и хеликоптер. Једна од активности биће намењена враћању у детињству па ће заинтересовани моћи, на пример, и да се кликерају или гађају праћкама.

 

– Посебно ће интересантно бити такмичење у ленчарењу, па тако они посетиоци који не воле ни екстремне ни зелене спортове, могу да се опробају у овој дисциплини. Најбољи ће добити летовање у организији агенције Модена – прича Радмила Врањеш из ПР службе фестивала.

ААааа фестивал
За сваког по нешто.

Позив волонтерима

Припреме за фестивал трају осам месеци, а организатори најављују да ће ускоро бити отворен конкурс за волонтере. Главни услов да неко постане волонтер је, како кажу, да воли природу.

– Волонтери ће осим током дана остати и увече јер ће прве вечери бити камповање, а друго вече журка. Ове године смо желели да покријемо све области и организујемо, пре свега, одлично дружење – каже Тијанић.

ААааа фестивал

Камповање, али и друге опције

Кампери ће моћи да понесу своју опрему или да је на лицу места изнајме, а за оне који мање воле спавање у шаторима, постојаће опција и да изнајме кревет у Планинарском дому. Сви посетиоци ће добити мапу фестивала на којој ће осим активности и сатнице, бити уцртани и пунктови са храном и пићем.

– Пошто ове године фестивал траје два дана и има богатији програм, очекујемо између 700 и 800 посетиоца по дану. Фестивал је намењен свима, без обзира на пол или године – битно је само да сте расположени за дружење и природу – каже Радмила Врањеш.

У току су преговори са ЈГСП-ом да аутобуси возе директно на локације у односу на сатницу фестивала, а за највеће авантуристе биће обезбеђен и посебан превоз са једне локације на другу – трактор.

Како до улазнице?

ААааа фестивал

Да би учествовао у фестивалу, потребно је да се пријавиш на сајту, као и да уплатиш котизацију. За један дан цена је 790 динара, а за оба 1390. Улазнице ће по  нешто нижој цени моћи да се набаве 20. маја с обзиром да фестивал тада прославља свој први рођендан.

 

Спорт, ленчарење, дружење, журка, природа – признај да не можеш да смислиш бољи начин да проведеш последњи викенд у јуну! Видимо се на ААааа фестивалу!

Више о фестивалу можеш пратити и на догађају на Фејсу.

Сања Ђукић

Фотографија: ААааа фестивал

Leave a comment