Скуп ових необичних аутомобила привукао је пажњу многих у недељу, 13. маја, у тржном центру Биг у Новом Саду. Најуспешнији и најлепши освојили су и понеке награде.

Хермес тим – слева (у возилу) доц. др Борис Стојић и сарадник у настави Никола Иланковић; слева (иза возила) Срђан Савић, Жарко Јеловац, Никола Тепавац и Стефан Јоцовић

Циљ  овог скупа био је да се подсетимо, а можда и први пут видимо, неке аутомобиле и моторе који се не виђају тако често на нашим улицама. Поред олдтајмера, место је заузео и Хермес, хибридно возило студената са Депармана за механизацију и конструкционо машинство.

Олдтајмер и Хермес хибридно возило

Програм је отворио организатор овог скупа, Милија Станков и најавио полигон за ове интересантне аутомобиле. Након њега, реч је добио Никола Иланковић, један од чланова пројекта пројекта Хермес и сарадник у настави на ФТН-у. У неколико речи објаснио је о каквом се заправо возилу ради и најавио вожњу. Сви заинтересовани су могли да се провозају са студентима и добију детаљније информације о самом управљању хибридним возилом.

Јагуар

Након уводног дела уследио је полигон, који је требало да се пређе у што краћем временском периоду. Неки од олдтајмера који су учествовалли у такмичењу су Фића 750, Фића 600, Мерцедес 123, Јагуар, Фијат Мултипла и многи други.

Хермес тим са нашом новинарком Саром Матковић

На самом скупу налазили су се поредд најискуснијих возача и најмлађи посетиоци, заинтересовани за аутомобиле. Такође, ауто школа Флојд је била један од учесника, како би показала правилан начин вожње.

Фића

Заљубљенинци у олдтајмере цео дан су уживали у вожњи и фотографисању. Они најбржи и најочуванији су награђени, а за крај дана сви су се заједно опустили и уживали у Сремским Карловцима.

 

Текст и фотографије: Сара Матковић

Leave a comment