Да ли постоји начин да мењаш свет на боље и од тога живиш?

Пријави своју бизнис идеју и освоји менторску подршку, пут у Грузију и новчану подршку!

Путуј у Грузију!

У току је такмичење идеја за младе који имају идеју како да побољшају своју средину – Social Impact Award. Овај програм постоји у преко 20 земаља света, а од 2014. године се спроводи и у Србији и награђује најбоље идеје које спајају бизнис и позитиван утицај на природу и/или друштво. Било који тим или појединац који има између 15 и 30 година и замисао коју би волео да претвори у бизнис (или мисију!) добродошао је да се пријави на такмичење до 27. маја или нас контактира за додатне информације (нађите их овде!). Тимови који уђу у финале затим пролазе три месеца интензивног рада на свом пројекту, при чему ће им бити обезбеђена едукација и ментор, а награду добијају 4 најбоље идеје.

Шта је награда?

Social Impact Award је са својим сарадницима – Ерсте банком, Coca – Cola HBC Србија и Аустријском развојном агенцијом обезбедила награду од 1500 евра за све победничке тимове коју треба да искористе за започињање свог бизниса. У награду за победнике улази и менторска подршка и пут у Грузију на Social Impact Award самит, коме ће присуствовати победници из свих земаља где се програм спроводи. Да бисте се боље упознали са такмичењем и критеријумима жирија, можете преузети водич за аплицирање.

Може другачије!

Такмичење Social Impact Award у Србији организује удружење Разливалиште, које су покренули млади људи са циљем стварања плодног окружења за развој друштвеног предузетништва у Србији кроз низ програма, бесплатних едукација, радионица и сарадњу са компанијама које се баве сличном тематиком. Када кажемо “друштвено предузетништво” мислимо на пословање са вишим циљем – решавање друштвеног или еколошког проблема на конкретан начин. То може да буде било шта што вам смета, од парка иза зграде где има више расутог смећа него дрвећа, до немогућности запослења ако сте прешли 50-ту, а отпуштени сте као “технолошки вишак”. Са друге стране – традиционална каријера већ дуго не испуњава младе људе. Све је мање оних којима је новац једини мотив да ујутру устану и оду на посао. Потребан им је јачи разлог и осећај сврхе. Када испред “предузетништва” додате “друштвено”, посао постаје нека врста мисије.

У међувремену, Разливалиште држи караван бесплатних радионица по Србији (распоред можете видети овде) на којима се бави управо темом друштвеног предузетништва и на којима могу да учествују сви које занима ова тема, без обзира да ли имају амбиције да учествују на такмичењу. Овде имате прилику да научите како се разрађује идеја, како се одређује циљна група, прави бизнис план, контактирају донатори и још много тога.

Ако ти фали инспирације, пронађи је овде, међу претходним победницима Social Impact Award-а. Они су ту да те подсете да је промена могућа и да свет почиње у твом дому, комшилуку, граду. Придружи се акцији која ће га учинити мало бољим!

 

 

 

Leave a comment