Конкурс за волонтере на 16. Међународном Филмком фестивалу „Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм“ отворен је до 1. јуна 2018. године.

Ухвати филм!

Сви који би волели да дају допринос у организацији и реализацији Фестивала, прошире своје знање и стекну искуство из  области људских права, филмске уметности, ПР-а и медијске промоције, треба своје основне податке (име, презиме, годиште, занимање, маил адресу и број телефона) и кратко мотивационо писмо да пошаљу на мејл: pr.uhvatifilm@gmail.com .

Конкурс за волонтере на 16. Међународном филмком фестивалу „Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм“ отворен је до 1. јуна 2018. године. Сви који би волели да дају допринос у организацији и реализацији Фестивала, прошире своје знање и стекну искуство из  области људских права, филмске уметности, ПР-а и медијске промоције, треба своје основне податке (име, презиме, годиште, занимање, маил адресу и број телефона) и кратко мотивационо писмо да пошаљу на мејл: pr.uhvatifilm@gmail.com .

Послови на којима волонтери могу преузети учешће су:

 

  •  Превођење са српског на енглески и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова)
  •  Дружење и подршка гостима из иностранства и региона,
  •  ПР активности (писање саопштења за медије, контакт са медијима, креирање кратких писаних/аудио/видео извештаја који ће бити постављени на странице Фестивала (Фејсбук, сајт, Јутјуб),
  •  Промоција фестивала – осмишљавање и/или реализација креативне промоције и најаве Фестивала; (на друштвеним мрежама, јавне акције, осмишљавање и учешће у изради видео спота),
  •  Контакти са: НВО, школама, донаторима, институцијама,
  •  Пружање персоналне асистенције посетиоцима, гостима са инвалидитетом,
  •  Техничка подршка у организацији и реализацији трибина, изложби, пратећег и фимског програма.
  •  Дизајерске послове (осмишљавање плаката, флајера, каталога)… 

Сви волонтери добијају потврду о учешћу, по потреби и препоруку са описом задужења и ангажовања, могућност учешћа на радионицама, промоцију свог ангажовања на Фестивалу на сајту и каталогу Фестивала. Сви детаљи о конкурсу и самом Фестивалу доступни су на http://sr.uhvatifilm.org.

Овогодишњи Ухвати филм одржава се од 23. до 30. септембра у Културном центру Новог Сада, и обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему могућности и достигнућа особа са инвалидитетом, као и разноврсан квалитетан пратећи програм на тему инвалидности (радионице, трибине, изложбе).

Фестивал је једина регионална манифестација филмова о особама са инвалидитетом: од 2003. године одржава се у Новом Саду у организацији Креативно афирмативне организације Парнас; од 2011. реализује се у Ријеци у организацији Удруге Спирит; од 2017. у Бањој Луци у организацији ХО Партнер, а од ове године и у Котору у реализацији невладиног удружења АРТ 365.

Leave a comment