Студентски сајам стручног усавршавања представља пројекат Савеза студената и Студентског парламента Природно-математичког факултета, који је настао због бољег информисања и подизања нивоа свести студената о важности личног раста и усавршавања, стицању бољих погледа на своје будуће професије и прављењу првих каријерних корака, улагањем у себе.

Занимљива наука на ПМФ-у

Студентски сајам стручног усавршавања је први пут организован 2016. године. а идеја самог пројекта је била да се студенти пре свега информишу где могу да своје стечено искуство током студирања уложе након завршетка студија. На сајму су учестовале многобројне фирме, институције, организације, удружења грађана и многи други који су желели да представе свој рад студентима и да на тај начин промовишу себе али и дају допринос овом пројекту. Студенти су имали прилику да разговарају са представницима организација, те да на тај начин усаврше своје комуникационе способности и вештине интерпретације. Студенти су такође обиласком сајма и кроз разговор са гостима и представницима организација, могли да виде како њихова струка изгледа у озбиљним и популарним фирмама и организацијама те да добију потребне савете и усмерења што се тиче њихове каријере и одговора на питање “Шта након студија?“. Осим тога, компаније, фирме, организације, удружења грађана и друштва су такође могла да на адекватан начин представе
свој рад великом броју студената, будућим кандидатима за посао и да на тај начин осигурају сопствену промоцију али и раст и репутацију.

Потковани искуством у организацији првог и другог Студентског сајма стручног усавршавања и многих других пројеката на Природно-математичком факултету, Савез студената и Студентски парламент Природно-математичког факултета крећу у организацију трећег, са непромењеном првобитном идејом, која ће и ове године омогућити студентима Природно-математичког факултета да прошире своје видике у погледу личног раста и усавршавања, грађења каријерних помака и стицања нових искуствених садржаја и знања.

Сајам стручног усавршавања одржаће се у среду, 9. маја 2018. године, од 10:00 до 16:00 часова. Ове године пружамо могућност додатног презентовања учесника дан раније, 8.5.2018. године у  неком од слободних термина.

Leave a comment