Сигурно си као мали играо „Монопол“, „Ризико“, „Човече не љути се“… Али друштвене игре нису само за децу. Где то у Новом Саду можеш бесплатно да играш друпштвене игре сазнај у нашем тексту!

Пронађи игру по својој мери у Гејминг центру!

Након напорног дана на факултету, све што желиш јесте да одмориш и не размишљаш. А зашто не би „обично“ окупљање са друштвом и цугу зачинио и неком друштвеном игром? „Gaming centar“ у Новом Саду постоји од 2014. године и својим гостима нуди преко 200 друштвених игара. Ово није први клуб који се бави промоцијом и продајом друштвених игара, али је једини који се бави искључиво само тим и то је један од разлога због којег су најпосећенији.

Одакле идеја за овакав клуб?

Власник Борис Вуковић каже да највише долазе млади од око 25 година, али и деца и старији.

– Све је кренуло из љубави, приватно смо играли друштвене игре и одлучио сам да ову љубав проширим и на друге. Углавном нас посећују људи који радно време проводе испред компјутера, а који желе да се након тога опусте и одморе очи. Све игре су бесплатне! Једино што бисмо били захвални ако би свако ко дође да се игра купио пиће и грицкалице како би клуб наставио да ради –  прича Борис и додаје да су просторије клуба отворене и за кућне љубимце.

Борис Вуковић – из хобија до пуног радног времена!

Није ттешко бити хуман

Игре се међусобно разликују, неке су мисаоне, базирају се, на пример, на економији, рачуноводству, неке су забавног карактера, где је циљ игре да некога превариш, надмудриш… Тренутно најпопуларније друштвене игре у Гејминг центру су „Codenames“, „Dixit“, „Catan“ и „Kingdomino“. Клуб се труди да буде у корак са развојем нових игара. Зато Борис редовно посећује сајам у Немачкој на којем се сваке године изложи око 1000 нових игара.

– Осим добре забаве трудимо се да наш клуб има и хуманитарни карактер. До сада смо већ неколико пута имали сарадњу са организацијама попут „Осмех на дар“, када смо у просторије поставили велику кутију у коју су гости убацивали слаткише за децу, а и ми смо убацили неколико игара. Због тога што се доста пића служи из пластичних боца, донирали смо велику количину чепова организацији „Чепом до осмеха“. Тренутно је у току турнир на којем се учешће плаћало 200 динара, а сав приход је намењен једној породици коју ће одабрати организације „Осмех на дар“ и „Тројка из блока“ који су били иницијатори ове идеје – истиче Борис.

Такмичење је у току!

Љубав према играма је љубав која траје

За једним од столова седи Игор Крвокапић са два другара и играју „Stone age“, „Камено доба“. Циљ игре је да из праисторије баш твоја цивилизација највише напредује. Игор је један од најредовнијих посетилаца овог клуба.

– Први пут сам почео да се интересујем за друштвене игре пре 13 година, када сам се уселио у стан у којем је цимер имао игру која није била Монопол или Ризико за које сам тада једине знао. Волим игре које захтевају да играш против самог себе. Волим и евро игре, односно игре европског типа које су тематске. Гарантујем да због велике количине игара у Гејминг центру свака особа може пронаћи неку игру која ће јој одговарати – закључује Игор.

Игору је ово начин да се опусти након посла!

Као што видиш, игрице нису демоде и нису само за децу. Оне су добра опција за опуштање и забаву било преко радне недеље, било преко викенда. Па шта чекаш? Правац „Gaming centar“ и пронађи игру по својој мери!

Текст : Јелена Врцељ

Фотографије : Марија Ердељи

Leave a comment