У Студентском културном центру (СКЦ) у среду 25. априла у 19 часова организује се бесплатна радионица Антрополошки разговори #11 на тему: Антропологија рејва.

Дођи на радионицу о антропологији рејва!

Антрополошки разговори # 11 / Клуб студената етнологије и антропологије

Тема: „Антропологија рејва“

Говоре: Владана Степановић, студенткиња мастер студија, Петар Арсовски, студент мастер студија, Игор Вујчић, докторанд, модерира: Ирена Молнар, антрополошкиња и чланица Ре Генерације

Антропологија рејва представља ново, незванично поље истраживања, које се спонтано развило на катедри за етнологију и антропологију Филозофског факултета Универзитета у Београду захваљујући све већем интересовању студената за ову тему.

Видећемо да ли се рејву може приступити са различитих, чак супротстављених становишта, а нека од питања којих ћемо се дотаћи су да ли је рејв поткултура или мејнстрим култура? Која је разлика између рејва и клабинга? Да ли је рејв ритуал? Да ли рејв измешта учеснике из свакодневнице или је на неки начин повезан са њом? Какви се све идентитети прожимају на рејву и можемо ли говорити о антропологији рејва као новом пољу истраживања?

Извор: najstudent.com

Leave a comment