Компанија Микрософт позива све заинтересоване студенте ИТ смерова из Србије, да се пријаве за учешће у светском такмичењу Imagine Cup 2018. Све што треба да ураде јесте да се пријаве за Imagine Cup и поднесу свој пројекат до 1. маја 2018. године, како би остварили могућност да учествују у светском финалу.

Imagine Cup – Code With Purpose

Поред шансе да освоје вредне награде, учесници добијају прилику да током процеса такмичења стекну вредна знања и вештине, али и непоновљиву шансу да на глобалној сцени представе своје иновативне идеје и пројекте.

Imagine Cup је глобално такмичење које омогућава будућој генерацији студената рачунарства да се удруже и користе своју креативност, страст и познавање технологија, како би креирали апликације које обликују свет који нас окружује – начин на који живимо, радимо и забављамо се. Сваке године на десетине хиљада студената из целог света такмиче се у освајању вредних новчаних награда, путовања, али и за част да кући донесу престижни Imagine Cup – награду која сведочи о снази њихове креативности и иновативности. Српски тимови су до сада остварили значајне успехе на овом такмичењу – неколико година су се пласирали у светско финале, а били су и глобални вицешампиони 2010. године.

Microsoft Imagine повезује студенте са технологијама, ресурсима и искуствима која су им потребна да своје вештине усаврше не само за потребе садашњег тржишта – већ и да они сами буду ти који ће дефинисати послове и потребе будућности.  Imagine Cup такмичење има неколико фаза:

  1. Пријаве тимова и пројеката – до 1. маја 2018. године
  2. Одлука о регионалним тимовима који иду на светско финале – 1. јун 2018. године
  3. Светско финале у Сијетлу – јул 2018. године

За Imagine Cup српски студенти се могу пријавити путем линка, до 1. маја 2018. године, а више детаља и потребних информација могу сазнати овде.

Кроз процес такмичења студенти ће имати и конкретну помоћ захваљујући Imagine Cup Academy програму, на чијим ће вебинарима моћи да сазнају многе корисне препоруке везане за развој својих идеја и пројеката. Први следећи вебинар одржава се већ 27. марта, на тему Пут од студентске идеје до стартапа.

Leave a comment