Вечерас је Реал Мадрид био домаћин Јувентусу, док је Севиља гостовала у Минхену. Обе утакмице су биле неизвесне до краја са неочекиваним обртима.

Реал Мадрид 1 – 3 Јувентус
Реал Мадрид 1 – 3 Јувентус

Реал Мадрид 1 – 3 Јувентус

Реал Мадрид је у прошлој утакмици направио разлику од три гола, која им је према свим превдиђањима била сасвим довољна да прођу у даљи ток такмичења. Ипак ко се надао да ће Јувентус доћи у шпанску престоницу тако спреман и жељан проласка у даљи круг.

Већ у другом минуту гол је постигао Марио Манџукић, предност је повећао и у тридесет седмом минуту. За изједначење са Реалом гол је дао Матуиди у шездесет првом минуту.

Било ко да је дао гол до краја свакако би то био златни гол. Десило се међутим нешто сасвим неочекивано што је помогло Реалу у победи. Голман Јувентуса, Буфон, добио је црвени картон,и то све због жустрог приговора, ушао је други голман Јувентуса, Шћешни, уместо Игуаина, међутим, он није успео да одбрани пенал Кристијану Роналду. Тако да је Реал постигао гол за пролазак у деведесет осмом минуту.

Бајерн 0 – 0 Севиља

Бајерн 0 – 0 Севиља
Бајерн 0 – 0 Севиља

Нерешен резултат одговарао је само Бајерну како су они имали предност из претходне утакмице. Иако се много очекивало од Севиље с обзиром на њихову добру игру код куће, нажалост мало су шта показали. Имали су неколико шанси али ниједну нису искористили. Играли су доста грубљи фудбал, са много више начињених прекршаја.

На крају је и Кореа добио црвени картон у току зауставног времена. Бајерн се са друге стране није претерано трудио да повећа предност.

Иако је супротно свим очекивањима Јувентус успео да се надокнади предност из претходне утакмице, можемо рећи да срећа ипак није била на њиховој страни, а Буфон, коме недостаје само титула Лиге Шампиона, ни ове године неће имати прилику да је освоји. Севиља која је до сада добро играла, на овој утакмици је ипак подбацила, чиме је олакшала Бајерну даљи пролазак.

Ко ће бити парови Роми и Ливерпулу, остаје нам да видимо приликом извачења жреба.

 

Адријана Турајлић

Фотографија: mondo.rs, www.dw.com

Leave a comment