Вечерас смо имали прилике да гледамо две узбудљиве утакмице. Сусрели су се Барселона и Рома, а у другој утакмици два ривала из Премијер лиге, Ливерпул и Манчестер Сити.

Лига шампиона

Барселона 4 – 1 Рома

За многе је Барселона била несумљив победник. Иако је имала више шанси у првом полувремену, гол је за њих постигао играч Роме. Један од најискуснијих играча овог тима, Данијеле Де Роси, дао је аутогол у 38. минуту. Сличну грешку начинио је и Манолас, који је дао аутогол у 55. минуту, а трећи гол постигао је Пике у 59. минуту.

Од свих покушаја које је имала, Ромаје  искористила само један. Един Џеко је смањио резултат постигавши гол у 80. минуту. Ипак, њихова радост није дуго трајала, пошто је Луис Суарез постигао гол у 87. минуту.

Лига шампиона

Ливерпул 3 – 0 Манчестер Сити

Ливерпул је наставио у великом стилу кад је у питању Лига шампиона. Иако су се већ састајали са Манчестер Ситијем у лигашким утакмицама, сусрет у Лиги Шампиона је нешто сасвим друго. Њихова жеља за овим такмичењем огледа се и у резултату и предности од 3:0, који су постигли у првом полувремену. Салах је постигао погодак у 12. минуту, Чемберлен у 21., а Мане десет минута касније.

Исти резултат остао је и у другом полувремену. Иако је Манчестер Сити статистички био бољи, на терену се то није могло видети, макар не у приказаном резултату.

лига шампиона

Барселона и Ливерпул су победили са убедљивом разликом. Да ли ће Рома и Манчестер Сити имати довољно енергије и снаге да овај резултат смање и да на домаћем терену покажу бољу игру, видећемо у реванш утакмицама.

Резултате са претходних утакмица пронађи овде.

Адријана Турајлић

Фотографије: sofascore.comliverpoolfc.com

Leave a comment