Зец Петар, највећи породични филмски догађај овог пролећа стиже у Арену Синеплекс. Током премијерног викенда, 24. и 25. марта, од 11:30 до 13:30 најмлађи посетиоци Арене имаће прилику да се забављају са аниматорима, одиграју игрицу Зеца Петра у холу биоскопа и освоје награде, док ћемо следеће суботе, 31. марта у истим терминима заједно фарбати јаја, бојити бојанке и дружити се у предускршњој атмосфери у холу Арене Синеплекс.

Потпуно другачија прича о Ускрсу

Упознај Зеца Петра. Он је несташан, импулсиван, некада прави несташко или једном речју, типичан зец адолесцент. Ово није зека из бајки које су ти читале мама и бака. Ово је зец који ће да пробуди бунтовника у теби и жељу за лудом забавом.

Зец Петар или оригинално Peter Rabbit на велико платно стиже из обожаване и радо читане серије књига чију популарност најбоље описују бројке: 45 милиона продатих књига, преводи на 36 језика и 114 година постојања без назнака да им популарност опада. Овај обожавани зец у плавом капуту и без панталона је својеврсна икона која је ушла (и остала) у срцима најмлађих али и оних мало старијих.

Али у филму публику забавља ипак мало другачији зец, како и сами продуценти наглашавају. Зец Петар, који ће нас овог пролећа натерати на породични одлазак у биоскоп, је несташан, помало неваљао и обожава да ствара проблеме. Управо такав зец у овој причи суочиће се са великим животним изазовима и невољама.

Анимирано-играни филм Зец Петар прича никад пре испричану причу о Зецу Петру која почиње тако што Петар и његова породица преузму фарму старог господина Грегора па почну да је уништавају бацајући воће и поврће на све стране и правећи неред. Када на фарму по своје наследство дође млађи господин Томица Грегор, који је далеко бистрији и оштроумнији, за Петра то значи само додатни изазов, никако престанак забаве. Али, млади Грегор није само невероватан непријатељ, већ и потенцијални супарник. Он се заљубљује у локалну сликарку Бибу која је истовремено и зекина сурогат мајка. Сада Петар има двоструко више разлога да отера уљеза што на крају завршава битком, како за фарму, тако и за наклоност лепе Бибе. Ривалство Зеца Петра и младог Томице одвешће их у велику авантуру далеко изван њихове идиличне језерске четврти равно у лондонску метро станицу па све до опасних улица града и назад. Али на крају, Петар мора да схватити да шаргарепа и слава никада неће бити важни колико љубав и породица.

У анимирано-играном филму Зец Петар публику очекује права акција, бритак хумор, сјајна глума и ликови који ће одушевити све постојеће фанове али и створити нове. Поред Зеца Петра луду забаву осигураће и Петрови пријатељи, такође врло карактеристични и још више забавни. Ова савремена анимирано-играна комедија насмејаће те до суза.

Leave a comment