Окупљалиште књижевних разговора,  у сарадњи са Канцеларијом за младе града Новог Сада, те позива на предавање под насловом „Књижевност и преводиоци“ које ће одржати преводилац  Бригита Салма. 

Освоји свет знањем!

Предавање ће се одржати у Омладинском клубу (ОК клуб), 18. априла 2018. године, у 18 часова. Саговорник на предавању ће бити млади писац Милан Суботић, предавач у Окупљалишту књижевних разговора.

Преводилац Бригита Салма је рођена у Суботици 1991. године. После завршене средње економске школе уписала је студије хунгарологије на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду. Дипломирала је 2016. године. Радила је као преводилац, а сада ради као лектор у једној новинарској агенцији. Говори мађарски језик, српски језик и енглески језик.

Млади писац Милан Суботић је рођен у Сремској Митровици 1990. годнне. Диломирао је на катедри за српску књижевност. Објавио је неколико кратких прича и научних радова у књижевним часописима. Од септембра прошле године је покренуо Окупљалиште књижевних разговора  као вид помоћи младим писцима.

Сва питања можеш поставити лично током предавања, или их можеш проследити преко мејла (tallstoryteller@outlook.com) у виду поруке. Не устручавај се да нас обавестиш о својим уметничким замислима. Радујемо се твојем учешћу.

Окупљалиште књижевних разговора, у сарадњи са Канцеларијом за младе града Новог Сада, одржава предавања о креативном писању. Предавања се одржавају двапут месечно у Омладинском клубу.  Предавања су намењена студентима и младим писцима. Свако предавање се састоји из три дела (теоријски део, рад на тексту, практични део). Основна намера овог подухвата је да млади писци стекну знања и простор за своја књижевна деловања.  Посебну особину ових предавања представљају предавања гостујућих предавача како би се могли упознати са младим писцима.

Leave a comment