Microsoft развојни центар у Србији позива све заинтересоване студенте и средњошколце да се пријаве на међународно такмичење у програмирању – Bubble Cup 11 – у периоду од од 26. марта до 28. априла 2018.

Детаљ са Bubble Сup 10

„Bubble Cup“ је тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака, осмишљено још 2008. године од стране Развојног центра компаније Microsoft у Србији. Циљ овог такмичења је популаризација програмирања међу младима, привлачење талентованих младих програмера из земље и региона, и промовисање тимског рада.

Bubble Cup такмичење има неколико фаза – две квалификационе онлајн рунде и финале.

  1. Прва онлајн рунда одржава се од 1. до 25. априла 2018. године
  2. Друга онлајн рунда траје од 1. до 25. маја 2018. године
  3. Финале ће бити организовано у Београду, у септембру 2018. године

За Bubble Cup 11 студентски и средњошколски тимови се могу пријавити на интернет порталу од 26. марта до 28. априла 2018. године, односно 48 сати пре почетка друге квалификационе рунде.

Новина у овогодишњем такмичењу је увођење две дивизије током квалификационих рунди. Premier Лига је дивизија отворена за студенте и средњошколце који испуне критеријуме учешћа. Дивизија Rising Stars је отворена искључиво за тимове средњошколаца из Србије, како би се популаризовало програмирање у средњим школама у Србији. Иницијатива за увођење засебне дивизије такмичења посвећене само средњошколцима из Србије наишла је на подршку великог броја школа и наставника широм Србије током представљања новог формата такмичења почетком марта.

У финале такмичења ће се пласирати тимови студената и средњошколаца, који у две онлајн рунде реше одређени број задатака, према јасно дефинисаним критеријумима. Финале Bubble Cup такмичења биће одржано у септембру у Београду.

О правилима такмичења заинтересовани се могу информисати на интернет порталу, путем мејла bubble@bubblecup.org, или преко ФБ стране.

Сви студентски тимови који се пласирају у финале Bubble Cup-а квалификују се да аплицирају за подршку Microsoft развојног центра у Србији приликом одласка на престижно међународно ACM такмичење из програмирања (Association for Computing Machinery Inc). Bubble Cup представља одличну припрему за ACM, јер се својим форматом готово у потпуности поклапа са правилима тог такмичења.

Leave a comment