На Факултету техничких наука 21. и 22. марта 2018. године одржава се 12. Сајам пословних могућности и стручних пракси – KONTEH када ће се студентима ФТН-а представити компаније из области ИТ-jа.

Пронађи идеалну прилику за себе на модернији начин!

Ове године, генерални покровитељ Сајма је компанија Vega IT Sourcing, која се бави развојем софтверских решења за стране клијенте. У току Сајма компаније-излагачи ће, међу којима се налазе RT-RK, Naovis, Levi9, Schneider Electric DMS NS, EXLRT, Devoteam, Vivify Ideas, Microsoft, Continental имати прилику да представе своју делатност студентима. Неке од компанија ће одржати и презентације које ће бити отворене за све посетиоце.

KONTEH организује студентска организација EESTEC LC Нови Сад са циљем да студентима пружи прилику да се упознају са могућностима планирања и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи. KONTEH, поред прилика за запошљавање, нуди и разноврсну понуду стручних пракси, и као такав може да повеже компаније са две битне тачке за њихов развој: образовним институцијама и људским ресурсима (студентима, односно дипломцима као кандидатима за посао). Током претходних једанаест веома успешних сајмова запошљавања сакупљено је око 400 квалитетних биографија. На тај начин смо помогли многим студентима да пронађу посао или могућност усавршавања у некој од компанија-учесница.

Студенти и кандидати за посао ће, са друге стране, имати прилику да се упознају са радом најуспешнијих компанија у нашој земљи, информишу о отвореним позицијама у тим компанијама, уруче свој ЦВ на лицу места послодавцима за које су заинтересовани или га оставе у електронској бази која ће бити на располагању свим компанијама-учесницама током наредних годину дана, чиме директно себи увећавају шансу за добијање радног места или праксе. Заинтересовани свој ЦВ могу регистровати на сајту као и на неком од ЦВ пултова за време Сајма.

Гарант квалитета Сајма је одлична сарадња са Факултетом техничких наука и Универзитетом у Новом Саду, Националном службом за запошљавање, Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова, као и Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину који KONTEH07 проглашава најбољим сајмом запошљавања одржаним до тада у Новом Саду под покровитељством тог секретаријата.

Свечано отварање KONTEH-а одржаће се у среду, 21. марта 2018. године у Свечаној сали ФТН-а са почетком у 09:00 часова.

Leave a comment