Такмичење за средњошколце и студенте у вештини дебатовања „Европска школа дебате” одржаће се у среду, 28. марта, од 12 до 14 часова у Плавој сали Скупштине града Новог Сада, Улица Жарка Зрењанина 2.

Глас сваког треба да се чује!

„Европска школа дебате“ одржава се четврти пут, а ове године млади ће дебатовати на тему „Овај Дом подржава увођење дуалног система образовања у Србији“. О победницима полуфинала у Новом Саду одлучиће жири у саставу: проф. Владимир Медовић, проф. Дубравка Валић-Недељковић и тренери дебатних вештина, а финале ће се одржати у мају у Београду.

„Европска школа дебате“ је пројекат Европске уније „ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци“, а конкурс за пријављивање средњошколаца и студената расписан је крајем октобра 2017. године. Конкурс је спроведен на територији целе Србије, а из Војводине у дебати учествују средњошколци из Новог Сада, Зрењанина и Србобрана.

Они који су изабрани да учествују, до фебруара ове године похађали су радионице о вештини дебатовања, аргументацији и јавном наступу, као и радионице о функционисању Европске уније, европским институцијама и процесу ЕУ интеграција. Радионице су се одржавале викендом у Новом Саду, Крагујевцу, Новом Пазару, Београду и Нишу. Предавачи су били тренери дебатних вештина и најбољи учесници дебатних такмичења у Србији, као и чланови Тима Европа, мреже националних експерата на теме у вези са Европском унијом.

Leave a comment