Позивају се афирмисани и неафирмисани аутори поезије да се пријаве за учешће у шестој сезони Милих Дуела, онлајн балканског контеста поезије.

Ако пишеш песме, јави се!

Учешће обухвата дружење балканских песника преко друштвене мреже Фејсбук током месеца јула, августа и септембра 2018. године. Дружење је такмичарског карактера и окупља неколико стотина аутора поезије који желе да пруже читаност својој поезији. У протеклих пет сезона је било преко 85 000 гласова и више од пола милиона прегледа.

Начин пријаве

Мили Дуели су интернационалног карактера, те се на конкурс могу пријавити аутори из било ког дела света.

Пошаљи своје две песме (Word документ, лекторисане са африкатима, на неком од језика народа ex Yu, с тим да уколико пишеш на словеначком, македонском или ромском – потребан је и превод на неки од бхсц језика). Уз пријаву треба да пошаљеш и своју биографију (минимално: име и презиме, година рођења, место и државу одакле долазиш, те занимање).

Песме са биографијом шаљеш:

 • у приватну поруку (тзв. inbox) на Фејсбук профил организатора или
 • путем и-мејла на адресу: mili.dueli@hotmail.com
  (у овом случају, уз биографију обавезно послати и линк свог Фејсбук профила, како бисмо извршили верификацију и потврдили пријем пријаве).

Напомена: Након сваке пријаве уколико у року од 7 дана не добијеш потврдну поруку о успешности пријаве, исту пошаљи поновно!

Котизација

Учешће на конкурсу је бесплатно!

Награда

По завршетку дружења објављује се Листа пласмана свих аутора изабраних за учешће у Милим Дуелима 2018, на основу које се додељује:

 • Главна награда: Плакета + Лауреат („Песник региона по избору Мили Дуели 2018. годину“) – за освојено прво место,
  те додела следећих плакета:
 • Плакета за 2. и 3. место,
 • Највеће откриће,
 • Најбоља песма у сезони,
 • Најбољи пласман државе (БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније),
 • Најбољи пласман дијаспоре (Балићево признање, у част првом преминулом учеснику Милих Дуела који је живео у Лyону),
 • Специјално признање за креативност,
 • Специјално признање организатора и читаоца.

Сваки аутор који буде изабран за учешће у Милим Дуелима, добија електронску и/или штампану (зависно од учешћа у зборнику) Захвалницу за сарадњу и књижевни допринос пласирања писане речи кроз друштвене мреже током 2018. годину.

Дружење је својеврсна увертира за заједнички зборник који би се требао на лето објавити, а прва три места у Великом финалу ће бесплатно учестовати у зборнику и добити своја 3 примерка књиге. Победник Милих Дуела 2018 ће имати већу заступљеност у односу на друге ауторе у зборнику, те стиче доживотно право за бесплатно учешће у свим будућим зборницима Поезије Године.

Рок за пријаву: 30. мај 2018. године

Организатор ће, у јуну, одабрати најуспешније пријаве и полазнике „Милих Дуела 2018“ који ће бити обавештени на е-маил или фб профил, уколико прођу почетну класификацију.

Извор: najstudent.com

Leave a comment