Премијера руског филма „Лед“ одржана је синоћ у биоскопу Арена Синеплекс. Након премијере обожаваоци су имали прилику да се фотографишу са младим глумцем Милошем Биковићем који у филму тумачи једну од главних улога.

Филм прати причу девојке Нађе која од малих ногу сања да се бави уметничким клизањем. Уз велике напоре, она свој сан и остварује, али се њена судбина неочекивано мења услед повреде коју је задобила током једног такмичења, а која је оставља везану за инвалидска колица.

Посебно изазовна улога

Милош Биковић тумачи лик Леона, професионалног клизача који се са Нађом спрема за велика такмичења, али и више од тога – он планира да је запроси. Нажалост, након пада не успева да се носи са њеним новим стањем, већ је оставља како би наставио каријеру. Ипак, Милош поручује да његов лик није негативац.

– Трудио сам се да играм човека од крви и меса, са свим његовим врлинама и манама. Али он никако није негативац. У свакој улози проналазим нешто позитивно и покушавам да то и испољим док глумим – каже Милош и додаје да је ова улога била посебно изазовна јер се пре тога никада није бавио клизањем, што је захтевало четири месеца припреме пре самог снимања.

Успех филма као потврда добро урађеног посла

„Лед“ је ушао у историју руске кинематографије као најгледанији филм првог дана приказивања. За Биковића ово није изненађење с обзиром на то да је филм рађен по истинитој причи и привукао је пажњу јавности још током снимања.

– Филм је спортска драма иако има доста музичких делова. Музика је веома битна јер је она носилац емоција и директно утиче на осећања. Овај филм и треба да изазове велике набоје емоција због потресне приче коју показује. Успех филма видим као потврду добро урађеног посла, како мог тако и мојих колега и свих који су учествовали на његовом стварању – истиче Милош који поред истакнутих руских уметника глуми и са великм светским „фацама“ попут Антонија Бандераса за којег каже да је „пре свега веома пријатан човек, а након тога изванредан глумац“.

Главна улога је припала прелепој Аглаји Тарасовој, а хокејаша Сашу, који ће помоћи Нађи да поново врати веру у себе након повреде, глуми Александер Петров.

 

Текст: Јелена Врцељ

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment