На 16. Интернационалном скупу гастрономије у Истанбулу окупило се 2100 такмичара из 30 држава, a делегација студената и наставника Природно-математичког факултета вратила се са укупно пет медаља!

Такмичари окићени заслуженим медаљама

На 16. Интернационалном скупу гастрономије у Истанбулу окупило се 2100 такмичара из 30 држава, који су се такмичили у 75 категорија. Покровитељи такмичења су били Гастрономска федерација Турске и Светска кулинарска асоцијација, а за четири дана, манифестацију је посетило преко 30.000 људи. Судије су биле професионалци – кувари из целог света – Јапан, Кореја, Италије, Словенија, Немачк, Кина, Пољска, Чешка, Дубаи, Македонија, Пакистан, Малта, Србија, Босна и Херцеговина, Монголија….

Захваљујући Природно-математичком факултету, Департману за географију туризам и хотелијерсво и Покрајинском секретаријату за високо образовање и научно истраживачку делатност, делегација студената и наставника ПМФ-а је учествовала и на овом престижном међународном такмичењу, те опет остварила запажене резултате – две златне и три сребрне медаље.

Марко Аћимовић и Маја Бањац су у категорији „Паста/јуниор“ освојили златне медаље, Горан Радивојевић је у истој категорији освојио сребрну медаљу, као и Маја Шимуновачки и Милош Кузмановић у категорији „Јело од меса/сениори“.

Leave a comment