Вечерас су се одиграле две реванш утакмице, Реал Мадрид је гостовао у Паризу, а Порто у Ливерпулу.

лига шампиона

 

Пари Сент Жермен 1- 2 Реал Мадрид

Иако је у прошлој утакмици победио Реал Мадрид, разлика у головима није била велика. Ипак била је недостижна за домаћине. Пари Сент Жермен је имао могућност да код куће направи преокрет, међутим пропустили су ову шансу. Иако су имали неколико добрих напада, само је једанпут лопта завршила у голу, и то може се рећи сасвим случајно. Гол је приписан Едисону Каванију (71′), од кога се лопта практично одбила.

Са друге стране Реал Мадрид је као и обично био на висини задатка, иако су имали неких потешкоћа у игри, успели су да постигну чак два гола, и то Кристијано Роналндо (51′) и Каземиро (80′).

Играчи Реала, Матео Ковачић и Серхио Рамос, добили су жуте картоне, на страни Пари Сен Жермена Кавани је добио жути картон, док је Марко Верати добио два жута картона, дакле искључен је шездесет шестом минуту од када његов тим игра са играчем мање.

лига шампиона

Ливерпул 0 – 0 Порто                                                              

Овакав исход утакмице није био неочиван, с обзиром на то да је Ливерпул у гостима створио велику предност. Порто није могао достићи разлику од пет голова, а Ливерпул са друге стране није био мотивисан да поново потврди свој пролазак у даљу фазу.

Статистички гледано Ливерпул је и у овој утакмици био знатно бољи. Имали су већи посед лопте, већи број тачних довања као и више покушаја да постигну погодак. Са друге стране Порто је имао само један ударац у оквир гола.

Пари Сен Жермен је поново разочарао своје навијаче, а можда је екипи и недостајо и Неимар који мора да направи паузу због повреде. Са друге стране изненађење је приредио Ливерпул који се после дуго времена вратио у ово елитно такмичење и изборио место за даљу фазу. Остаје нам једино да видимо које ће противнике у даљој фази добити Реал Мадрид и Ливерпул.

Leave a comment