Програм образовања који организује удружење грађана „Центар за интеграцију младих“ отвара конкурс за волонтере.

Пријави се за ново искуство у раду са децом!

Програм образовања је превентивни програм који има за циљ укључивање деце из неформалних насеља у образовни систем. Програм ради са децом из неформалних насеља, предшколцима и првацима, на територији београдске општине Палилула.

Конкурс је отворен за волонтерске позиције у два сегмента:

  1. Теренски рад – подразумева рад у самим насељима са децом и породицама: вођење деце у образовну установу и назад, медијација између установе и породица, мотивација деце и родитеља, вођење на ваннаставне активности (радионице, позориште, ЗОО врт, игралишта и сл. као и рад на прибављању документације и сл.)
  2. Радионичарски рад – подразумева радионице подршке у учењу на домаћим задацима и савладавању градива са децом првог разреда.

Волонтерски ангажман траје 3 месеца након чега је могуће продужити уговор. Ангажман обухвата 4 сата недељно у оба сегмента. Теренски рад се одвија углавном радним данима, док су радионице подршке у учењу викендом у преподневним сатима. Претходно знање и искуство није неопходно. Рад на терену подразумева обуку о теренском раду и низ других факултативних обука и радионица у циљу јачања капацитета теренског тима. Све време у току рада на терену, као и у току радионица, обезбеђена је менторска подршка.

Осим нових знања и искуства, као и оплемењујућег времена проведеног са децом, волонтери добијају и потврду о волонтирању, као и покривен Бус Плус у току трајања ангажмана.

За све додатне информације можеш се обратити на: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com или посетити наш сајт.

Конкурс је отворен до 20. марта, а пријаве су онлајн на линку.

Извор: portalmladi.com

Leave a comment