Организатори сарајевских Дана архитектуре позвали су архитекте, дизајнере, мултимедијалне уметнике и фотографе да понуде решења и идеје за боб и стазе за санкање на Требевићу.

Тражи се идејно решење боб и стазе за скијање у Требевићу

Конкурс је међународни, анкетни, анонимни и једностепени. Право пријаве имају студенти и млади професионалци до 35 година старости.

Сви пристигли радови биће објављени на веб страници Дана архитектуре и друштвеним мрежама, те приказани на изложби у програму Дана архитектуре 2018, који ће бити одржани од 23. до 27. маја у Сарајеву.

Стручни жири ће одабрати 7 најбољих радова, чији ће аутори бити позвани да учествују и презентују радове на Данима архитектуре 2018. Свим учесницима ће бити обезбеђен смештај у Сарајеву и улазнице за све догађаје у оквиру Дана архитектуре 2018.

Након презентација, стручни жири и публика ће одабрати најбољи рад за који је осигурана новчана награда од 300 ЕУР. Одабрани радови ће потенцијално бити презентовани у јавним медијима и градској управи.

Радови се достављају путем мејла, до 15. априла до 23.59, а резултати ће бити објављени 25. априла.

Стаза за боб и санкање на Требевићу изграђена је у оквиру припрема за Зимске олимпијске игре 1984. Планирана је као део спортско-рекреативног парка на Требевићу која је и послије игара требала да привлачи посетиоце на планину. Комплекс је у потпуности изграђен до септембра 1982. године.

Професор Горазд Бучар заједно са групом архитеката пројековао је стазу у дужини од 1.570, односно од 1.900 метара са две рекреативне излазне-зауставне рампе. Стаза се састоје од правих деоница и 13 кривина у облику прописаних „фигура“, са просечним уздужним падом стазе од 10,2%, а највећим од 15%.

Извор: najstudent.com

 

Leave a comment