Предавање „Future Fictional Technology“ се бави анализом између уметности, науке и визуелног дизајна, у циљу креирања реалистичног света, и истражује предивне комплексност и разноликост које оживљавају игру или филм.

Дођи на предавање о новим технологијама!

У 2017. Нордеус је организовао серију јако посећених предавања од стране успешних експерата из индустрије као што су Henry LaBounta и Ron Ashtiani. Стотине гостију, укључујући студенте и представнике локалних гејминг и ВФX студија, су имали прилику да чују и науче нешто ново од стране највећих креатора у гејминг и филмској индустрији. Ове године, Нордеус поносно наставља традицију са предавањем креативног директора Територи студија, David Sheldon-Hicksom.

David Sheldon-Hicks започео је своју каријеру у областима дигиталних медија и музичких спотова, где је остварио вишегодишњу каријеру радећи за клијенте, као што су Universal, Nike, Disney и Ministry of Sound. Временом га је његова страст за уметношћу и креативу одвела у правцу гејминга и филма. 2010. године, Дејвид је основао Територи студио, са канцеларијама у Сан Франциску и Лондону, где је наставио свој рад на позицији извршног креативног директора. Територи је у последњих десет година израстао у један од најпрестижнијих студија, чији тим је заслужан за спектакуларне графике, визуале, ВФX и креативу у остварењима, као што су Blade Runner 2049, Marvel’s Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, The Martian, Ex_Machina и Prometheus.

Филмови и игре нам дочаравају детаљно конструисане светове, који представљају непресушан извор забаве и инспирације, а који нас стимулишу да преиспитамо своју перцепцију о томе шта је могуће. Ипак, шта је тачно то што нас на крају убеди да верујемо у ове невероватне светове и како ми, као дизајнери, можемо искористимо ове спознаје ради суочавања са реалним изазовима који нас чекају? Током предавања, Давид ће анализирати везу између уметности, науке и визуелног дизајна, у циљу креирања реалистичног света, и истражити предивне комплексност и разноликост које оживљавају игру или филм.

Предавање  „Future Fictional Technology“  David Sheldon-Hicksа биће одржано 8. марта, у простору клуба Фабрика, на адреси Булевар Деспота Стефана 115 (улаз из Поенкареове улице), са почетком у 18:00 часова.

Уз константно улагање у креативну заједницу, како организовањем предавања и радионица од стране запослених у компанији, тако и организовањем отворених догађаја, на којима су присутни неки од водећих светских стручњака, циљ компаније Нордеус је да, уз подршку организација као што су Стартит и Нова Искра, пружи што више прилика за професионално усавршавање и напредовање.

 

Уколико желиш да се пријавиш за предавање, молимо, посети следећи линк. Пријаве ће бити отворене до 6. марта. Број места је ограничен. Потврде успешних регистрација и резервација ће бити достављене на мејл до 7. марта.

 

 

Нордеус је један од оснивача иницијативе Дигитална Србија, чији циљ је да изгради и ојача све аспекте дигиталног екосистема и екосистема високотехнолошких иновација у Србији. За више информација о ДСИ, посети www.dsi.rs.

Извор: najstudent.com

Leave a comment