Амбасада Републике Кореје у Београду расписала је конкурс за стипендије Владе Републике Кореје, за постдипломске (мастер и докторске) студије, за 2018. годину. Овај програм је целокупно финансиран од стране Владе Републике Кореје и укључује програм учења корејског језика у трајању од годину дана у једном од језичким центара широм Кореје, након чега студент наставља студије у својој области на одабраном факултету. Стипендија покрива повратну авионску карту, школарину, осигурање и месечну стипендију у износу од 900 000 КRW.

                           Студирај у Кореји!

Амбасада Републике Кореје ће у наредном периоду одржати информативно предавање на тему студирања у Кореји. Више информација о овом предавању објавићемо на званичном сајту и Фејсбук страници амбасаде Републике Кореје. На предавању ћемо објаснити све предности и мане студирања у Кореји, процес пријаве за стипендију Владе Кореје, могућност одласка у Кореју на краћи и дужи период и испричати нека наша лична искуства. На предавање су позвани сви студенти, професори али и родитељи, пошто ћемо одговарати на сва питања и постојеће недоумице око овог програма.

 

За ову стипендију се могу пријавити сви држављани Републике Србије који имају завршен претходни ниво студија са било ког факултета (за мастер – завршене основне студије, за докторат – завршене мастер студије). Студенти првих годину дана бораве у језичким центрима широм Кореје, како би научили корејски језик, а затим настављају своје студије на одабраним факултетима.

Процес пријаве је подељен по фазама, од којих је прва фаза селекције у амбасади Републике Кореје у Србији, након чега пријаве преузима National Institute for International Education (НИИЕД), који даље врши селекцију одабраних студената. Дужина трајања целог програма је 3 године за мастер и 4 године за докторске студије. Тренутна квота за ову стипендију је 4 студента из Србије и 1 студент из Црне Горе.

Потребну документацију, водич за пријаву као и информације о универзитетима у оквиру овог програма, можеш скинути одавде или са сајта амбасаде Кореје:

  1. Упутство за пријаву на енглеском језику
  2. Најчешћа питања и одговори
  3. Пријавни формулари
  4. Информације о универзитетима у Кореји (I део и II део)
  5. Студирање у Кореји – брошура

Попуњену документацију, односно пријаву, за овај програм треба поднети амбасади Републике Кореје најкасније до 15. марта, на адресу Милоша Савчића 4, 11000 Београд. Списак кандидата који су прошли у други круг селекције, односно интервју у амбасади, биће накнадно објављен, а интервју ће се одржати између 26. и 28. марта. Настава на мастер и докторским студијама почиње у септембру 2018. године.

Више детаља о програму погледај овде.

Уколико имаш додатних питања можеш се обратити амбсади Републике Кореје на мејл: koreaemb.rs@mofa.go.kr.

Извор: najsutdent.com

Leave a comment