Конкурс за нове чланове Активистичког центра Удружења студената са хендикепом

Позивамо све заинтересоване да постану део Активистичког центра. 

Прикључи се борби за права свих!

Удружење студената са хендикепом (УСХ) је невладина, нестраначка, непрофитна организација која се бори за остваривање и поштовање људских права и изједначавање могућности младих и студената/киња са хендикепом кроз креирање услова за инклузивно формално и неформално образовање и примену социјалног модела приступа хендикепу.

УСХ је једна од првих организација у Србији која окупља младе људе са различитим типовима хендикепа, без обзира на медицинску дијагнозу, као и младе људе без хендикепа кроз инклузивни приступ. Удружење студената са хендикепом је основало Активистички центар као прилику за активно укључивање свих заинтересованих.

Укључивши се у рад Активистичког центра заинтересовани/е имају прилику да:

  • Учествују у едукацији о: равноправности младих са хендикепом, људским правима, комуникацији са младима са хендикепом;
  • Стекну нове вештине из области писања и реализације пројектних и радионичарских активности;
  • Усаврше свој јавни наступ, стекну знања из академске асистенције и искуство у раду, реализују стручну праксу, учествују у реализацији активности УСХ, промотивним и креативним активностима и стекну сертификат за своје ангажовање;
  • Путују и друже се са осталим активистима/кињама удружења.

Шта је потребно да би постао/ла активиста/киња Удружења?

Уколико си ентузијастичан/а, подржаваш равноправност, желиш да учиш, усавршаваш своје вештине, дружиш се и активно учествујеш у формирању става о особама са хендикепом потребно је да попуниш пријавни формулар и пошаљеш га до 20.02.2018. на адресу prijave.ac@ush.rs.

Извор: portalmladi.com

 

Коментари

Leave a reply