Позивамо све заинтересоване да постану део Активистичког центра. 

Прикључи се борби за права свих!

Удружење студената са хендикепом (УСХ) је невладина, нестраначка, непрофитна организација која се бори за остваривање и поштовање људских права и изједначавање могућности младих и студената/киња са хендикепом кроз креирање услова за инклузивно формално и неформално образовање и примену социјалног модела приступа хендикепу.

УСХ је једна од првих организација у Србији која окупља младе људе са различитим типовима хендикепа, без обзира на медицинску дијагнозу, као и младе људе без хендикепа кроз инклузивни приступ. Удружење студената са хендикепом је основало Активистички центар као прилику за активно укључивање свих заинтересованих.

Укључивши се у рад Активистичког центра заинтересовани/е имају прилику да:

  • Учествују у едукацији о: равноправности младих са хендикепом, људским правима, комуникацији са младима са хендикепом;
  • Стекну нове вештине из области писања и реализације пројектних и радионичарских активности;
  • Усаврше свој јавни наступ, стекну знања из академске асистенције и искуство у раду, реализују стручну праксу, учествују у реализацији активности УСХ, промотивним и креативним активностима и стекну сертификат за своје ангажовање;
  • Путују и друже се са осталим активистима/кињама удружења.

Шта је потребно да би постао/ла активиста/киња Удружења?

Уколико си ентузијастичан/а, подржаваш равноправност, желиш да учиш, усавршаваш своје вештине, дружиш се и активно учествујеш у формирању става о особама са хендикепом потребно је да попуниш пријавни формулар и пошаљеш га до 20.02.2018. на адресу prijave.ac@ush.rs.

Извор: portalmladi.com

 

Leave a comment