Бизарно или револуционарно?

Интернационални потрошачки електронски шоу (CES) је место на коме се сваке године окупљају светски иноватори већ 50 година. Овде сви имају прилику да виде представљање технологија и направа које ће бити доступне у блиској будућности, а ми ти представљамо изуме за које си вероватно мислио да неће прећи праг филмова.

Секси роботи постају реалност

Роботске стриптизете више нису само научна фантастика

Да, добро си прочитао. Saphire Gentlemen’s Club је представио своје роботе који су извели стриптиз свим пристунима у жељи да, како су објавили на свом сајту, учине да се гости осећају као да су у Силиконској долини. Уметник који је направио роботе, Жил Вокер, рекао је да је био инспирисан све већим бројем ЦЦТВ камера и да је желео да истражи воајеризам.

Заборави паметне телефоне. Стигла је паметна ВЦ шоља

Произвођач Kohler показао је нешто сасвим ново – паметне продукте за купатило међу којима је и Нуми, ВЦ шоља која сама подиже даску, пушта омиљену музичку плејлисту из уграђеног звучног система и пушта воду покретом руке. Још једна занимљива могућност коју Нуми пружа, јесте то што може да прати покрете црева.

Губљење тежине на сасвим нови начин

Modius Health представио је своје пластичне слушалице које укључују две електроде које се стављају иза ушију и изазивају главобољу. Слушалице, наводно, шаљу електричне сигнале хипоталамусу који даље поручују особи да жели мање да једе. На сајту компаније објављено је да је спроведена научна студија којом су испитане слушалице, а у њој је учествовало само 15 људи у размаку од 16 недеља.

Секс као виртуелна уметност

Сексуално-дигитална уметност

Пројекат ARTGASM  је идеја о дигиталном снимању сексуалних искустава како би то преточили у разнобојну ласерску игру у виду видеа. Ова технологија би требало да ради у комбинацији са паметним Lioness вибраторима како би се мапирала метрика попут јачине, покрета и температуре. Ови подаци се потом претварају у уникатно визуелно искуство.

Тина Натарош

Фотографије: unsplash.com

Leave a comment