Лига шампиона: Сити већ решио посао!

Након зимске паузе почеле су прво лигашке утакмице, а затим смо једва дочекали велика европска такмичења. Пре свега Лигa шампиона, најпрестижнији фудбалски турнир на старом континенту.

Лига шампиона

Како је већ у току осмина финала, данас су на распореду биле две утакмице.

Тотенхем је играо у гостима против Јувентуса. Оба тима су изузетно мотивисана да освоје такмичење. Тотенхем је у последњих неколико година најдаље догурао до четвртине финала 2011. године. Са друге стране Јувентус редовно игра завршнице овог такмичења.  Прошле године су играли финале.

Ту је непревазиђени чувар мреже Јувентуса Ђиђи Буфон, коме у каријери недостаје једино титула Лиге шампиона. Са друге стране ту је млади голман Лорис, чувар мреже Тотенхема, који се доказао пре свега на утакмицама своје репрезентације. Стога можемо рећи да је ово био и сусрет два велика голмана.

Иако су обојица примила по два гола, имали су и изванредних одбрана. Лорис је био савладан два пута већ у првих десет минута. Игуаин је постигао први гол већ у другом минуту. У осмом минуту меча досуђен је пенал Јувентусу и Игуаин је поново савладао Лориса.

Хари Кејн је смањио предност Јувентуса у тридесет петом минуту, изванредним потезом, док је Лорис пред сам крај првог полувремена одбранио пенал. Тотенхем је поново славио у седамдесет другом минуту, када је Ериксен постигао гол из слободног ударца.

На утакмици је досуђено пет жутих картона, три играчима Јувентуса и два играчима Тотенхема.

Базел је на свом стадиону дочекао још једну енглеску екипу, Манчестер Сити. У скорије време Базел није остварио значајне резултате у овом такмичењу, док се са друге стране тим Пепеа Гвардиоле спремао да постане озбиљна претња у Лиги шампиона.

лига шампиона
Манчестер већ у четвртини финала!

Многи су ову утакмицу најављивали као борбу Давида и Голијата, у којој је супротно овој легенди Голијат победио. Наиме без обзира на шансе које је стварао тим Базела, Манчестер Сити је био знатно доминантнији, победивши са чак четири постигнута гола.  У стрелце су се уписали Гундоган, постигавши голове у четрнаестом и педесет трећем минуту, Бернардо Силва у осамнаестом и Агуеро у двадесет трећем минуту.

Манчестер Сити је имао већи посед лопте и више тачности у додавањима. На утакмици је досуђено четири жута картона, два играчима Манчестер Ситија и два играчима Базела.

Можемо очекивати да ће реванш утакмица Јувентуса и Тотенхема бити једнако занимљива као и ова, док са друге стране Базел има јако тежак задатак у Енглеској и тешко да ће достићи разлику од четири гола.

Адријана Турајлић

Фото: footballdrug.com

Leave a comment