Piano City – промо викенд нам доноси нове наступе изванредних младих уметника!

Piano City
Догађај за све љубитеље мизике!

У организацији удружења Мистyланд, Културног центра Новог Сада и Музеја савремене уметности Војводине, 24. и 25. фебруара 2018. године, одржаће се дводневна манифестација Пиано Сити – промо викенд. На две локације у нашем граду – у Културном центру Новог Сада и у Музеју савремене уметности Војводине, публика ће имати прилику да ужива у концертима бенда ЕYОТ, композитора и пијанисте Вељка Ненадића, пијанисткиње Иване Дамјанов и Косте Јевтића, једног од оснивача Пиано Сити фестивала у Новом Саду.

Субота, 24. фебруар

У суботу 24. фебруара програм почиње у 19 часова. У великој сали Културног центра Новог Сада, нишка група ЕYОТ донеће Новосађанима еклектични звук између рока и џеза, панка и амбијенталне музике.

Састав који чине клавир, гитара, бас и бубњеви, одржао је преко 100 концерата у више од 20 земаља широм света. Сјајно прихваћен од публике и критичара, ЕYОТ је стекао репутацију једног од најзанимљивијих европских инструменталних бендова у последњој деценији. Учествовали су на значајним џез фестивалима у земљи (Београдски џез фестивал, Нишвил…) и у иностранству (Швајцарска, Румунија, Уједињени Арапски Емирати, Немачка, Хонг Конг, Италија…). До сада су објавили четири албума за инострано и домаће тржиште. Њихови наступи испуњени су енергијом и емоцијама које слушаоца воде дубоко у њихов унутрашњи свет.

Као предгрупа овим сјајним музичарима, наступиће талентовани пијаниста и композитор Вељко Ненадић, са ауторском џез музиком. Са само двадесет година, Вељко се прославио остваривши преко 20 победа на композиторским такмичењима у Србији, САД-у, Шпанији, Русији… Прошле године издао је први самостални ЦД у издању Njorls music асосијације Србије, а писао је и музику за документарне серијале недавно приказиване на РТС-у.

Улазнице за први дан манифестације могуће је набавити у продајном ланцу Gigs Tix по цени од 500 динара, као и пред почетак концерта на благајни Културног центра, по цени од 600 динара.

Недеља, 25. фебруар

У недељу 25. фебруара, у Музеју савремене уметности Војводине, суграђане очекују још два квалитетна концерта. Од 19 часова наступиће Ивана Дамјанов, вишеструко награђивана млада пијанисткиња. Са више од 40 освојених награда на такмичењима, Ивана спада у ред најуспешнијих нових нада пијанизма Србије а на овај концерт стиже као победница управо завршеног такмичења „Ренато Селани“ у Италији, чију организацију потписује фестивал Пиано Сити Милано.

Дводневни музички мозаик завршиће се концертом ауторске музике за соло клавир Косте Јевтића, са почетком у 20 часова. Новосађани ће имати прилику да чују једног од покретача иницијативе да Нови Сад постане део европске мреже Пиано Сити фестивала. Након премијерног извођења у Норвешкој и Италији, Коста и публици Новог Сада представља музику која у себи спаја утицаје постминимализма, класике и традиционалне музике.

Улаз на концерте у Музеју савремене уметности Војводине је слободан.

 

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment