Веома често се „љубав према себи“ доживљава као фраза. Да ли је заиста тако?

волети себе
Воли себе!

Зрачи осмехом

Пођимо од тога да ако уколико волимо себе. волеће нас и многи други људи. Можда ти није стало до тих других људи, али свакако је добра енергија у ваздуху добродошла. Оно што емитујемо према себи, преноси се на друге и љубав се повећава као и самопоштовање и самопоуздање. Као и осмех, тако се и љубав преноси и умножава.

Воли дете у себи

Љубав према себи је решење свих конфликата који постоји у унутрашњости особе и прихватање себе са свим манама. Ако постоје мане које нам сметају, потребно је да радимо на њима, али битно је према детету у себи неговати љубав и опходити му се разумевањем. Морамо опраштати себи, морамо прихватити грешке и бити стрпљиви. Уколико немаш навику да волиш себе, пробај то да промениш тако што ћеш да угађаш себи, ослушкујеш своје потребе и мало по мало  преовладаће љубав.

Ослушкуј себе

Када носиш љубав у себи, лако се љубав шири и оплемењује околину. Пронађи је у природи, у малим свакодневним ситницама радости. Ослушкуј душу у себи и буди пажљив у разумевању њених потреба и жеља. Упознај себе и утишај буку да би чуо себе више но свет.

 

Сузана Марјановић

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment