Зашто је битно да волимо себе?

Веома често се „љубав према себи“ доживљава као фраза. Да ли је заиста тако?

волети себе

Воли себе!

Зрачи осмехом

Пођимо од тога да ако уколико волимо себе. волеће нас и многи други људи. Можда ти није стало до тих других људи, али свакако је добра енергија у ваздуху добродошла. Оно што емитујемо према себи, преноси се на друге и љубав се повећава као и самопоштовање и самопоуздање. Као и осмех, тако се и љубав преноси и умножава.

Воли дете у себи

Љубав према себи је решење свих конфликата који постоји у унутрашњости особе и прихватање себе са свим манама. Ако постоје мане које нам сметају, потребно је да радимо на њима, али битно је према детету у себи неговати љубав и опходити му се разумевањем. Морамо опраштати себи, морамо прихватити грешке и бити стрпљиви. Уколико немаш навику да волиш себе, пробај то да промениш тако што ћеш да угађаш себи, ослушкујеш своје потребе и мало по мало  преовладаће љубав.

Ослушкуј себе

Када носиш љубав у себи, лако се љубав шири и оплемењује околину. Пронађи је у природи, у малим свакодневним ситницама радости. Ослушкуј душу у себи и буди пажљив у разумевању њених потреба и жеља. Упознај себе и утишај буку да би чуо себе више но свет.

 

Сузана Марјановић

Фотографија: Марија Ердељи

Коментари

Leave a reply