Фестивал еколошког позоришта за децу и младе (ФЕП) објавио је конкурс за представе, за 24. по реду ФЕП, који ће се ове године одржати од 23. до 26. августа у Бачкој Паланци. Конкурс је намењен професионалним позоришним трупама, које изводе представе за децу и младе, а пријаве су могуће до 31. марта.

ФЕП те позива у културну револуцију!

​ФЕП позива сва професионална позоришта која изводе представе које се баве темом заштите животне средине, екологије и екологије духа. Овогодишња селекторка фестивала драматуршкиња Тијана Грумић одабраће до 7. маја најбоље представе које ће ући у такмичарски програм овогодишњег ФЕП-а. Селекторка очекује да ћемо и ове године на ФЕП-у имати прилику да гледамо нешто што ће нам свима уздрмати и памет и емоције, оставити нас без даха и ушушкати нас у лепоту позоришта.

Како је претходне године услед недостатка средстава трајање самог Фестивала било принудно скраћено, ове године организатори су одлучили да се боре јединим преосталим средствима, онима којима се служимо сви од малена, а то су средства маште.

Како би овогодишње издање Фестивала заиста било револуционарно, овом приликом позивамо све људе доброг срца и добре воље, а који имају могућности, да својим донацијама на рачун 205-88841-24 допринесу што квалитетнијем 24. по реду Фестивалу еколошког позоришта за децу и младе.

У граду без позоришта, ФЕП је једина организација која већ 24 године приближава позориште и културу сваког лета младим Бачкопаланчанима, подстиче креативност, љубав према уметности и стваралаштву. У свој рад укључује велики број младих и деце из Бачке Паланке, околних места, али и региона.

Пријави се за Фестивал еколошког позоришта за децу и младе и пусти машту на власт!

Више информација о Фестивалу можеш пронаћи на сајту, Фејсбук страници и Инстаграм профилу Фестивала.

Leave a comment