Једанаесто издање манифестације Београдски дани инжењера – EBEC Challenge одржаће се од 8. до 12. марта у организацији Удружења студената технике Европе – БЕСТ Београд.

EBEC Challenge

У склопу овог догађаја, одржаће се и EBEC Challenge Belgrade, локална рунда Европског БЕСТ инжењерског такмичења, које се одвија на локалном и регионалном нивоу. Ово такмичење намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета који желе да у две категорије такмичења Тимски дизајн и Студија случаја, ставе на тест своје знање и идеје. Заинтересовани ће се опробати у два различита типа инжењерских проблема – пројектовању и конструисању прототипа уређаја задате намене или у решавању пословног проблема коришћењем знања из области инжењерства и менаџмента. Регионална рунда такмичења одржаће се у Нишу, и њен задатак биће повезан са задацима осталих регионалних рунди такмичења, и усмерен ка решавању европског инжењерског проблема.

Поред локалне рунде EBEC Challenge такмичења, на данима пројекта биће одржане и радионице за усавршавање личних вештина и Сајам науке, а учесници ће имати прилику и да ступе у контакт са представницима компанија. Циљ Београдских дана инжењера је да студентима пруже шансу и мотивацију да направе прве кораке у свету инжењерских проблема, и кроз решавање задатака развију њихов тимски дух, креативност и флексибилност.

Пријаве за учешће на Београдским данима инжењера се отварају 16. фебруара. Више информација о пројекту можеш наћи овде.

Leave a comment