Ближи се 14. фебруар, дан када на посебан начин показујемо нашим партнерима да их волимо и да нам је стало до њих.

Дан заљубљених
Шта за тебе представља овај дан?

Често ћемо чути разне ставове о Дану заљубљених и мишљења „зашто сваки дан не може бити као Дан заљубљених“, али опет са друге стране знамо да су у већини они који тога дана заиста желе да изненаде своје ближње. Пошто знамо да се креативност много цени и да некада пуно више значи, потрудићемо се да ти дамо неколико идеја за сопствени креативни поклон.

ПОКЛОН 1: „Наша прича“

Можеш направити „вашу љубавну причу“ за коју ти је потребна лепа свешчица, нотес или украсни папири. Узећемо за пример лепу малу свеску са дебелим корицама и украсним странама. Можеш да пишеш причу у трећем лицу. На пример: „У једном граду, граду који никада не спава, живео је један црнооки младић…“ и тако страницу по страницу објашњаваш прво његов/њен живот, па ваше упознавање и на крају вашу љубав. Украшавај стране, цртај, лепи сличице. На крају тога можеш да смислиш неки стих и да нагласиш да прича треба да се настави. Верујемо да нећеш попунити целу свеску, па нека буде договор да се прича наставља, али да је сада у рукама онога другог. Тада ћеш се изненадити креативношћу особе којој си такав поклон направио. Ту „причицу“ можеш запаковати у неки украсни папир и заједно са омиљеним слаткишима предати.

ПОКЛОН 2: Фотографија + честитка + слаткиши + веш/чарапе

Урами вашу заједничку фотографију у неки лепи рам. Напиши посвету иза фотографије. Стави то у украсну кутију. Такође купи љубавну честитку и напиши нешто лепо унутра. Купи омиљење слаткише или грицкалице. Веш или неке симпатичне чарапе такође могу стати у овакву кутију, а све то заједно упаковано је сјајан поклон.

Дан заљубљених
Са слаткишима се не може погрешити, зар не? 🙂

ПОКЛОН 3: Карта + честитка + теглица са порукицама

Купи карту за омиљени концерт, представу, филм. Стави у коверту заједно са љубавном честитком у којој ћеш написати неки лепи стих. Поред тога у малу теглицу убаци папириће са порукицама. Порукице могу бити лепи стихови или цитати, по један за сваки дан. Могу бити задаци за сваки наредни дан или разлози зашто волиш ту особу. А може и све заједно. Најоригиналнији су задаци јер може бити поприлично симпатично. Задатак може да буде „Данас поспреми свој стан“, а може да буде и „Данас ми купи нешто слатко и реци ми зашто ме волиш“. Важно је да нагласиш да се узима по једна порукица сваки дан.

ПОКЛОН 4: Тајно изненађење са пријатељима

Позови неколико пријатеља и направите „Тајну акцију“. Договори се са партнером да се нађете на одређеном месту. Када дође, нека га дочека пријатељ који ће му само уручити коверту и отићи. У коверти треба да пише путоказ за даље. Или неки ваш ребус. Када стигне на следећу локацију, нека му опет неки други пријатељ уручи коверту са путоказом и тако неколико пута док не дође до тебе који ћеш чекати на неком вашем посебном месту са поклоном у руци (цвеће, бомбоњера, накит, књига, спаваћица, парфем, храна…)

Дан заѕљубљених
Уколико имате неко ваше посебно место, последња порукица може да се састоји од стихова Црвене Јабуке која каже: “Чекам те на старом мјесту, тамо гдје љубав почиње…”

ПОКЛОН 5: Вечера коју ћеш сам/а спремити

Направи вечеру и омиљени колач. Украси лепо сто са заљубљеном порукицом у којој говориш  колико ти је стало и зашто волиш баш њега/њу.

ПОКЛОН 6: Видео са фотографијама и песмама

Направи видео са музиком и вашим фотографијама и покојом порукицом. То данас заиста једноставно може да се реализује, а свакога на посебан начин изненади.

Ове идеје смо одлучили да издвојимо за тебе. Уколико ти затреба још нека помоћ или идеја – јави нам се. Тим Омладинских новина ти жели срећу са реализацијом поклона и у складу са овом темом, много љубави!

 

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: unsplash.com

Leave a comment